I 1. halvår 2021 er der solgt 3.400 byggegrunde i Danmark. Det er flere, end der blev solgt i hele 2019 og 79 procent mere end i 1. halvår 2020.

Corona har sat turbo på byggelysten hos mange danskere. Især i forhold til det antal boligkøbere, der ønsker at bygge deres eget hus eller sommerhus fra bunden.

Nye tal fra Boligsiden viser, at salget af byggegrunde er steget voldsomt. I første halvdel af 2021 er der således solgt flere grunde, end der blev solgt i hele 2019.

Sammenlignet med 1. halvår af 2020 er salget af byggegrunde samtidig hele 79 procent højere.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

- Allerede i 2017 skete der en stigning i salget af byggegrunde, som er opretholdt igennem hele 2018 og 2019. Så interessen for de nye huse har været der igennem længere tid. Men der er ingen tvivl om, at det fald i det samlede udbud af boliger, som vi har oplevet under corona, i høj grad har forstærket den tendens, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det er både helårshusene og sommerhusene, som danskerne i stigende grad vil bygge selv. Og byg-selv-trenden er nået ud til alle dele af landet, idet alle regioner oplever en stigning på minimum 41 procent i det samlede salg af byggegrunde.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Men der er dele af landet, hvor der er mere gang i salget end andre.

- Ser vi på fritidsgrundene alene er salget af disse i Region Nordjylland steget med 220 procent fra 1. halvår 2020 til 1. halvår i år. Men det er også et område, der rummer nogle af de eftertragtede sommerhusområder i eksempelvis Skagen og Løkken. Samtidig er salget af helårsgrunde også mere end fordoblet i samme periode i Region Nordjylland, siger Birgit Daetz

- Det hænger også sammen med, at der her generelt er flere byggegrunde at sælge af end i for eksempel Region Hovedstaden, hvor udvalget er mindre og derfor også lægger en dæmper på salget. Derfor ser vi også i hovedstadsområdet, at de byggelystne boligkøbere i stedet går bevidst efter boliger med ringe energimærkning, som de kan totalrenovere eller rive ned for at bygge nyt hus, slutter hun.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder