Der vil fortsat komme nye boliger til salg i de næste 6 måneder, viser et nyt sælgerbarometer, som YouGov har gennemført for Home.

Opbremsningen på boligmarkedet har ikke stoppet boligejerne fra at sætte hjemmet til salg, viser et nyt sælgerbarometer, som YouGov har gennemført for Home.

13,8 procent af boligejerne svarer "ja" til, at de har salgsplaner de næste 6 måneder, viser målingen gennemført midt i oktober 2022. Færre boligejere siger, at de vil sælge nu end i april men lige så mange som i juli.

Interessen for at sælge ifølge sælgerbarometeret for oktober svarer til gennemsnittet for alle målinger siden april 2018 – nemlig 13,7 procent Ejendomsmæglerkæden Home bekræfter, at boligejerne – i lighed med køberne – er påvirkede af usikkerheden omkring økonomien.

- Danskernes interesse for at sælge bolig er fortsat fin, men vi oplever, at der – naturligt nok – er kommet mere tvivl ind, fordi boligmarkedet er skiftet fra fuld fart frem til bakgear. Det kan vi også se i den nye måling, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden: aktuelle udfordringer for ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 2. marts 2023.

De aktuelle boligsælgere har i YouGov-undersøgelsen svaret på, hvad inflationen og de stigende renter betyder for deres salgsplaner.

Her ses usikkerheden ved, at 28 procent af boligejerne aktuelt har sat salgsplanerne på pause, mens 49 procent kører videre med salget som planlagt.

Andre 13 procent har sat prisen ned eller overvejer at gøre det. 2 procent svarer "andet" og 9 procent "ved ikke" til betydningen af de højere renter og inflationen for deres boligsalg.

Der kan spottes en tendens over de seneste måneder, understreger Home.

- Vores efterårsmåling tyder på, at der trods alt er kommet mere klarhed hos boligsælgerne end midt på sommeren, siger Michael Dalsager.

- Boligsælgernes tvivl er blevet mindre: Færre siger "ved ikke", eller at de har udskudt planerne. Flere holder fast i salget som planlagt eller har sat boligen ned i pris eller vil gøre det, siger Michael Dalsager.

I juli var det kun 4 procent, der havde sat prisen ned eller overvejede at justere på udbudsprisen, mod 13 procent nu.

Undersøgelsen fra YouGov og Home viser, at boligsælgerne er mere indstillede på at sætte til salg og handle bolig end køberne – og det ses også i ugestatistikken fra Boligsiden.

Befolkningsudvikling og ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 28. marts 2023.

Mens lysten til at sætte til salg i uge 45 var var 12 procent lavere end i perioden før corona, så var købernes aktivitet hele 28 procent lavere end årene fra 2015-2019. Udbuddet af boliger til salg er derfor på vej op, men det er fortsat væsentlig lavere end årene før corona.

- Køberne har i lang tid sukket efter mere til salg. Det er der kommet nu, og det er positivt for boligmarkedet med mere ligevægt, siger Michael Dalsager.

På det seneste er de lange boligrenter faldet betydeligt fra 6 procent til 4 procent, og det kan aktivitere både købere og sælgere, vurderer Home.

- Med rentefaldet kan køberne lige nu få mere bolig for pengene, og det tager en smule af presset på boligejerne med salgsplaner, siger talspersonen fra Home.

 


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter