Norsk rådgivningskoncern overtager Rubow Arkitekter med henblik på at styrke samarbejdet mellem ingeniører og arkitekter.

Nutidens komplekse byggeprojekter når bedst i mål, når arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen i projekternes indledende faser. Det har længe været opskriften på Norconsults tilgang til markedet, der nu styrker selv samme fremgangsmåde ved at opkøbe Rubow Arkitekter.

Den københavnske tegnstue, der også har kontor i Aarhus, er blandt branchens førende inden for velfærdsarkitektur, og deres kompetencer er særligt efterspurgt inden for blandt andet alment og offentligt byggeri samt landskabsarkitektur.

De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 31. marts 2022.

Tegnestuen beholder navnet Rubow Arkitekter, og de 100 medarbejdere bliver en del af Norconsult-koncernen. Med tilførslen af de nye kollegaer i Norconsult bliver fordelingen mellem arkitekter og ingeniører stort set ligelig, og det glæder administrerende direktør i Norconsult Thomas Bolding Rasmussen.

- Med opkøbet styrker vi vores strategi om at levere helhedsorienterede løsninger, hvor arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen. Vi får nogle af de dygtigste arkitekter på markedet med ombord, og jeg er sikker på, at det vil skabe nogle positive synergier i koncernen og samtidig understøtte vores ambitioner om integreret design. Vi stræber efter at være de bedste inden for totalrådgivning, og opkøbet er et skridt i den rigtige retning, siger Thomas Bolding Rasmussen.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Efter opkøbet vil Norconsult råde over 170 arkitekter i Danmark og bliver dermed blandt de største arkitektvirksomheder herhjemme.

- Danmark er et vigtigt marked for Norconsult. Med de dygtige medarbejdere fra RUBOW arkitekter styrker vi os ikke blot i Danmark, men i hele Norden. Dette vil skabe positive synergier i hele koncernen, og opkøbet er helt i tråd med vores strategi om at udvide vores nordiske fodaftryk. Vi ser frem til at følge udviklingen yderligere, siger Egil Hogna, der er koncernchef i Norconsults norske moderkoncern.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferensen afholdes den 3. november 2021.

Driften af Rubow Arkitekter vil langt hen ad vejen fortsætte som før, men virksomheden vil fremadrettet inddrage ingeniørerne langt tidligere i udviklingen af projekterne. Ifølge de 3 partnere og direktører i Rubow Arkitekter Lars Bo Lindblad, Lars Hetland og Susanne Hansen vil samarbejdet med Norconsults arkitekter og ingeniører give et større rum til kreativ udfoldelse og faglig udvikling.

- Vi ser ind i en fremtidig vækst, hvor også kompleksiteten og kravene til bæredygtighed og helhedsorienterede løsninger i vores branche øges gevaldigt. Med Norconsult kan vi blive klogere sammen, da det tætte samspil tidligt i projekterne vil sikre nogle meget stærkere og værdifulde arbejdsprocesser, der vil styrke kvaliteten i vores projekter, siger Lars Bo Lindblad.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

- Derudover betragter vi det som en stor styrke, at vi træder ind i en 100 procent medarbejderejet koncern, tilføjer han.

Lars Bo Lindblad, Lars Hetland og Susanne Hansen fortsætter som partnere og direktører i virksomheden sammen med den øvrige ledelse. Rubow Arkitekter vil fortsat have kontor i Skt. Annæ Passage i København og i Fredensgade i Aarhus.

Om Norconsult i Danmark
Norconsult Danmark ejes 100 procent af den norske rådgivningskoncern Norconsult. Norconsult Danmark beskæftiger efter opkøbet af Rubow arkitekter 360 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand tilat yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien.

Norconsult koncernen
Med 4.500 ansatte er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien samt i resten af verden. Norconsult besidder en solid erfaring fra et meget stort antal gennemførte opgaver for både offentlige og private bygherrer inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas, pharma. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Om Rubow Arkitekter
Rubow Arkitekter består af både unge og erfarne arkitekter, landskabsarkitekter, planlæggere, DGNB-konsulenter, konstruktører, ingeniører og byggeøkonomer. Virksomhedens kompetencer spænder fra overordnet skitsering til detailprojektering og byggeledelse. Virksomheden har gennem de seneste år beskæftiget cirka 100 højtkvalificerede medarbejdere. Rubow Arkitekter arbejder med en bred portefølje indeholdende byggeri af skole og institutioner, kultur og fritid, sundhed, plejeboliger og boliger, samt renovering, transformation, landskab og byrum.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens