Projektudvikler med fokus på grøn og social bæredygtig byudvikling fremviser et overskud på 371 millioner kr. baseret på en omsætning på knap 1,5 milliarder kr.

 

Projektudviklerkoncernen FB Gruppen kom ud af 2020 med et resultat før skat på 371 millioner kr., mens nettoresultatet landede på 291 millioner kr. mod 399 millioner kr. året før. Omsætningen faldt til 1,474 milliarder kr. mod 2,07 milliarder kr. i 2019. Koncernen har bidraget til samfundet med godt 90 millioner kr.i selskabsskat, fremgår det af årsregnskabet.

- Aktivitetsniveauet har været stort set uændret hen over året. Vi har i 2020 afleveret 731 boliger mod et forecast på 700 boliger, så vi har været lidt mere effektive, end vi havde regnet med, siger administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

FB Gruppens årsomsætning ligger i dag typisk i niveauet 1,5 og 2 milliarder kr., men der kan være udsving fra år til år, påpeger Hans-Bo Hyldig.

- Vi arbejder fortrinsvis med meget store projekter, hvorfor der trods uændret aktivitet kan være ret store forskelle mellem årene blandt andet afhængigt af, om vi arbejder i egen eller fremmed regning. Projekter i egen regning indtægtsføres ved aflevering. Aktiviteten i 2019 og 2020 er stort set identisk, men når vi færdiggør og afleverer større ejendomme omkring årsskiftet, vil det give en unormal stor eller lille omsætning i et af de 2 regnskabsår, forklarer Hans-Bo Hyldig.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Afleveringerne af vores projekter er dog meget præcise, og ligeså vores forecast, hvorfor årets nøgletal er helt som planlagt, fastslår koncerndirektøren.

Ligesom de fleste andre holdt han vejret, da Danmark lukkede ned den 11. marts 2020.

- For vores vedkommende varede stilstanden dog kun en måneds tid eller 2. Herefter oplevede vi igen en god søgning efter boliger, og samlet set er boligmarkedet steget i 2020. Da de fleste af FB koncernens projekter var solgt inden årets start, har Covid-19 ikke påvirket vores omsætning eller indtjening, fortæller Hans-Bo Hyldig.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

Koncernbalancen udgjorde i 2020 1,393 milliarder kr., og koncernegenkapitalen udgjorde 882 millioner kr. FB Gruppens balance består primært af igangværende projekter, der er solgt, samt likvid kapital. Koncernen har i 2020 indfriet størstedelen af den eksterne gæld og har selvfinansieret en række projekter. FB Gruppens projekter sælges typisk som ejerboliger eller større etageboligbyggerier til institutionelle investorer eller ejendomsselskaber.

Udover de projekter, der allerede er i byggeri, har koncernen aktuelt en pipeline på 310.000 kvm bolig samt 10.000 kvm erhverv. Den samlede produktionsværdi heraf er i niveauet 7 milliarder kr. I 2021 forventer FB Gruppen at aflevere i alt cirka 60.000 kvm, hvoraf 70 procent er solgte ved indgangen til 2021. De resterende 30 procent har koncernen besluttet selv at beholde som investeringsejendomme.

FB Gruppens største projekt ligger på det tidligere Grønttorv i Valby, der i disse år omdannes fra industriområde til en grøn bydel med 3.000 boliger og en 23.000 kvm stor park i midten af bydelen.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

I 2020 købte FB Gruppen desuden 160.000 kvm byggeretter i Nærheden i Høje-Taastrup Kommune, hvor koncernen over de kommende 6-7 år vil bygge 1.800 boliger. Derudover skal FB Gruppen bygge op mod 1.000 boliger i 4 etaper over de kommende 8-10 år på det tidligere stadionområde midt i Holbæk by. Her har FB Gruppen foreløbigt købt 37.000 kvm byggeretter i etape 1, hvor lokalplanen er godkendt.

- Begge kommuner og de involverede aktører har til netop disse 2 byudviklingsprojekter efterspurgt en række af de værdier og erfaringer, vi har høstet fra udviklingen af Grønttorvet. Det drejer sig blandt andet om en helhedsorienteret tilgang med fokus på fællesskaber og grønne boligområder samt en høj grad af arkitektonisk og håndværksmæssig kvalitet i byggerierne, siger Hans-Bo Hyldig.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2021.

Sidste år påbegyndte koncernen opførelsen af sin første DGNB-certificerede ejendom, og koncernledelsen har besluttet, at en stor del af koncernens udviklingsprojekter fremover vil være certificerede i forhold til klima, bæredygtighed, proces og økonomi. Endvidere skal underleverandørerne blandt andet sikre overholdelse af gældende regler om miljø- og arbejdsmiljøforhold samt beskæftige lærlinge og i det hele taget have fokus på et godt arbejdsmiljø for medarbejderne.

Koncernen forventer aktivitetsniveauet i 2021 øget i forhold til 2020 især ved opstart af byggerierne i Nærheden Øst og Holbæk Have.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

- Omsætnings- og resultatmæssigt vil forventningerne til 2021 afhænge af om de kommende projekter opføres i egen eller fremmed regning. Vi har en bevidst strategi om overvejende at producere ejendomme udenfor de dyreste prissegmenter, hvorfor vi har en sædvanlig men ikke en kritisk markedsrisiko i forhold til prisudviklingen på boligmarkedet, slutter Hans-Bo Hyldig, der forventer et resultat i 2021 på niveau med 2020.

Siden 2003 har FB Gruppen i en række byer i hovedstadsområdet udviklet og bygget flere end 5.000 indflytningsklare boliger, der er til at betale. Udover det igangværende byggeri af 3.000 boliger på Grønttorvet i Valby samt de kommende boliger i Nærheden i Høje-Taastrup Kommune og i Holbæk Have, arbejder FB Gruppen med bydels- og boligprojekter blandt andet i Ballerup, Bjæverskov, Gentofte, Ørestad og Stenløse. FB Gruppen arbejder sammen med en fast kreds af arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere, så kvalitet og kontinuitet sikres. 

 


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked