DSB Ejendomme, MT Højgaard og C. F. Møller står bag planen om at overdække banegraven i Aarhus med 110.000 kvm byggeri. Næste skridt er taget, idet byrådet har besluttet at undersøge, om projektet kan realiseres.

DSB har inviteret Aarhus Kommune til dialog om dels de planmæssige rammer for en eventuel overdækning af Banegraven, dels om afdækning af mulighederne for et samarbejde om fælles udvikling og salg af byggeretter på arealet. DSB Ejendomme offentliggjorde planerne i april 2018, og på et møde den 12. september 2018, var projektet på dagsordenen i byrådet i Aarhus.

- Vi er i Socialdemokratiet positivt indstillede. Vi mener, at denne plan indeholder en masse gode elementer, og det har potentialet til at blive en god bydel i midtbyen, som kan binde området bedre sammen. Samtidig åbner det op for muligheden for at bygge nogle flere boliger, hvilket er rigtigt positivt. Og vi ser, at der også kan blive plads til nogle billige studieboliger, sagde medlem af byrådet for Socialdemokratiet, Louise Lindskrog.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

Forslaget skal nu behandles i teknisk udvalg, inden det vender tilbage til byrådet. Der lægges op til, at kommunen igangsætter undersøgelser for at kvalificere konsekvens og realiserbarhed af en overdækning og bebyggelse af banegraven, ligesom kommunen indgår i drøftelser og forhandlinger vedrørende et projektsamarbejde med DSB, MT Højgaard og andre interessenter om udvikling, etablering af overbygning og fælles salg af byggeretter over banegraven.

Kommunen skal samtidig undersøge de juridiske muligheder for at indgå som deltager i et arealudviklingsselskab samt økonomiske og andre relevante forhold i forbindelse hermed.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland