Et lokalplanforslag for et 35.630 kvm stort område i Risskov i Aarhus skal bane vejen for boliger i 3-5 etager samt en daginstitution.

Byrådet i Aarhus har besluttet et sende et lokalplanforslag for et 35.630 kvm stort område mellem Agerbæksvej og Tretommervej i Risskov i offentlig høring. Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af ønske fra private grundejere, som blandt andet vil etablere et seniorbofællesskab i området.

Formålet med planen er, at der kan opføres boliger i etagebyggeri i 3-5 etager, rækkehuse i op til 3 etager og en daginstitution i 2 etager. Desuden muliggør planen, at Risskov Efterskole kan opføre en ny idrætshal.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Næstformand for Teknisk Udvalg Steen Bording Andersen (S) slog på byrådsmødet den 24. marts 2021 fast, at der er tale om et projekt, der giver noget tilbage til byen.

- Den giver for eksempel en idrætshal og en nedtrapning, som er indpasset i forhold til området. Men der er selvfølgelig også nogle udfordringer. Der er nogle trafikale forhold omkring især Asylvej. Det vil vi gerne undervejs i denne proces have et notat om, hvordan man løser, sagde Steen Bording Andersen på byrådsmødet.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

En stor del af den eksisterende bebyggelse i lokalplanområdet anvendes i dag af Risskov Efterskole. Efterskolens hovedbygning er udpeget som bevaringsværdig med en bevaringsværdi på 4

Herudover har en del af lokalplanområdet tidligere været anvendt af Jordbrugets Uddannelsescenter, der i 2018 fraflyttede området, og flere bygninger står derfor tomme. I den nordlige del af lokalplanområdet, ud til Vestre Strandallé, ligger 4 ældre villaer.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Dele af den eksisterende bebyggelse i området skal nedrives, så der kan gøres plads til nyer og en daginstitution. Risskov Efterskoles hovedbygning vil dog blive bevaret. Bygningen er opført i 1907 med tilbygninger i 1918-22 og 1929.

Lokalplanen opdeler området i 5 delområder, hvor der samlet må opføres 25.675 kvm. Området støder op til et område, som Arkitektgruppen købte i 2019.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.