Boligpriserne nåede nye højder i 2021, der er blevet handlet boliger som aldrig før - og mange af handlerne er gået lynhurtigt.

Endnu et år går på hæld, endnu et år i coronavirussens tegn og endnu et år, hvor boligmarkedet har klaret sig over al forventning. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Det var ikke nødvendigvist en retning, som boligeksperterne havde regnet med, at markedet ville tage efter et 2020, hvor der også var rigtig meget fart på.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- Da vi stod ved indgangen til 2021, var der ingen, der kunne have forudset de markante prisstigninger og den høje handelsaktivitet, der har været over hele linjen i 1. halvår. Men vi må konstatere, at mange danskere benyttede den ekstra tid hjemme og de gunstige økonomiske forhold - med blandt andet lave boligrenter og høj jobsikkerhed trods coronakrisen til at få opfyldt boligdrømmene, siger Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank.

Ifølge hende kunne det lige så godt have gået en helt anden vej.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 10. marts 2022.

- Ovenpå de vanvittige prisstigninger i 1. halvår, kunne nogen måske have frygtet en hårdere landing på boligmarkedet, men landingen har været ganske rolig. Vi forventede en blød landing, men det var ikke mejslet i sten. Det lavere tempo ser vi både i de seneste tal for prisudviklingen og ikke mindst i de seneste handelstal, der meget ligner det, som boligmarkedet oplevede før krisen, og det var vel at mærke et marked i rigtig fin form, siger hun til Boliga.dk.

Priserne har i det seneste måneder tabt lidt fart efter mere end et år med store stigninger, men det er stadig et højt prisniveau, der præger de udbudte boliger på villa-, ejerlejligheds- og sommerhusmarkedet, hvor de gennemsnitlige kvm-priser den 1. december 2021 lå henholdsvis 9, 6 og 22 procent højere end ved samme tid sidste år.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 30. marts 2022.

Igen i år har danskerne ikke stået tilbage for at sætte deres penge i mursten og særligt én boligtype har fået køberne på banen i højere grad end før. Det fortæller Mikkel Høegh, der er afdelingsdirektør og boligøkonom i Jyske bank.

- Boligmarkedet i 2021 overraskede ved at sætte rekord med absolut flest bolighandler. Set i lyset af, at vi gik ind i året med corona, var det næppe, hvad vi havde forestillet os og denne gang er det parcelhusmarkedet, der har været den store vinder. Normalt, når vi har store opsving i boligpriserne, er det ofte lejligheder, man bemærker. Denne her gang er det parcelhusene, der blev den helt store sællert, siger Mikkel Høegh til Boliga.dk.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Det betyder dog ikke, at frontløberen fra 2020; det danske sommerhusmarked, er forsvundet helt fra medaljepodiet, der er blot blevet flere om pladserne.

- Alle boligtyper er vindere efter et vanvittigt år med rekord i handler og priser, men igen i år står sommerhusene for de højeste prisstigninger. Skal man personificere det, så er vinderne klart boligejerne, mens det er en mere ærgerlig historie for dem, som skal ud at købe bolig nu efter markante prisstigninger og et virkelig lavt udbud, siger Lisette Rosenbeck Christensen fra Arbejdernes Landsbank.

JYLLAND: Tiny houses - attraktiv økonomi og større byggemuligheder. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Der er så småt begyndt at komme flere boliger på markedet igen efter det store dyk, udbuddet tog i 2020 - men der er stadig langt tilbage til normalen.

Den 1. december 2021 var der knap 41.000 boliger til salg på det offentlige boligmarked, mens der for bare 2 år siden ved samme tid - i 2019 - hvor pandemien endnu ikke havde indtaget verden, var der over 61.000 boliger for køberne at vælge imellem.

Se boliger boligpriserne i dit område her.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS