I begyndelsen af november 2018 afviste By- og Miljøudvalget en startredegørelse for byudvikling på Værnedamsvej og Frederiksberg Allé. Nu er skal udvalget tage stilling til en revideret startredegørelse.

By- og Miljøudvalget behandlede den 5. november 2018 forslag til startredegørelse for byudvikling af Prins Henriks Skoles bygninger på Værnedamsvej 13A og 13B samt Frederiksberg Allé 22A.

Udvalget udsatte sagen og anmodede om en revideret startredegørelse (PDF) baseret på et mindre bebyggelsesomfang i gårdmiljøet, begrænsning af mulighederne for ekstra etager ovenpå de 2 skolebygninger, en redegørelse for mulighederne for etablering af almene boligformer samt en belysning af mulighederne for en samlet gårdsanering, lyder det i et notat fra kommunen.

Forvaltningen har på den baggrund været i dialog med ejer og potentiel køber, og Den Franske Skole har i samarbejde med arkitekterne Holscher Nordberg og projektudvikler Squaremeter udarbejdet en ny startredegørelse.

Grunden huser i dag Prins Henriks Skole, som er fordelt 2 matrikler med et samlet areal på 5.150 kvm, med 3 bygninger på i alt 7.088 kvm inklusive samt mindre bygninger på 212 kvm. Bygningerne er hovedsageligt opført i midten og slutningen af 1800-tallet, med løbende større og mindre ombygninger og en nyere tilbygning fra 1972.

NB! Københavns boligmarked 2019-2029. Konferencen afholdes d. 24. januar 2019.

Planen er at ændre anvendelsen fra skole/erhverv til blandede byfunktioner i form af hovedsageligt familieboliger i gården, og hotel eller kontorhotel (serviced office) i karrébebyggelsen mod Værnedamsvej. I alt skal bygningerne udvides med 2.000 kvm. Det øgede antal etagemeter skal alene ske som udvidelse og tilbygning af eksisterende bygning i karréstrukturen mod Værnedamsvej, hvorimod der i gården udelukkende bygges nyt, svarende til hvad der nedrives og dermed ikke fortættes yderligere.

Området skal i fremtiden skal indeholde blandede byfunktioner i form af boliger, hotel eller kontorhotel, samt mindre erhvervsvirksomheder som kontor, administration og mindre butikker og café/spisested.

Funktionerne placeres således, at de publikumsorienterede funktioner (hotel, café, mindre butikker) placeres mod Værnedamsvej. I passagen kan ligeledes placeres mindre butikker, som trækker publikum til, men som ikke skaber støj i aften- og nattetimer.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

Gårdrummet vil fortrinsvis bestå af 48 familieboliger og eventuelt mindre kontorerhverv eller små butikslokaler i udvalgte stueetager. Det endelige program for funktioner, skal fastsættes i lokalplanfasen, ligesom det skal endelige afklares hvorvidt bygningen mod Værnedamsvej skal indeholde hotel eller kontorhotel.

Området gøres offentligt tilgængeligt med passage fra Værnedamsvej til Frederiksberg Allé, og der etableres et nyt grønt gårdmiljø der indrettes med forskellige mindre byrum/haverum. Indretning og funktioner i gårdrummet tilpasses folk i alle aldre, børn såvel som ældre. Det er tanken at første del af gårdrummet tættest på Værnedamsvej får karakter som det mest offentlige byrum, og at graden af privathed stiger jo længere man bevæget sig ind i gårdmiljøet mod Frederiksberg Allé og nær de bygninger som primært indeholder familieboliger.

I gården vil der ikke ske yderligere fortætning, og der bygges derfor ikke mere, end der fjernes ved nedrivning.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

Her forslås tilbygningen fra 1972, samt skure, cykelskure og gangbro nedrevet. Nyt byggeri i gården, sker i form af byhuse i 2½ etage, med et samlet antal etagemeter svarende til antal etagemeter som nedrives. Byhusene placeres under hensyn til at skabe et frodigt og roligt nærmiljø af høj kvalitet.

Begge de oprindelige skolebygninger (Frederiksberg Allé 22B og Værnedamsvej 13A) renoveres og ombygges indvendigt, og mod Værnedamsvej bygges nyt som tilbygning til en eksisterende bygning, der delvist nedrives. Den oprindelige facade mod Værnedamsvej bevares, og højdemæssigt tilpasses den nye tilbygning den omkringliggende karré.

Samlet etageareal for hele området vil dermed i fremtiden udgøre 9.300 kvm, og svarende til en bebyggelsesprocent på 180 procent, hvor den i dag er på 140 procent, mens den gennemsnitlige bebyggelsesprocent for den omkringliggende karrébebyggelse er på 220 procent.

By- og Miljøudvalget skal tage stilling til den reviderede startredegørelse den 14. januar 2019.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030