Den frivillige bæredygtighedsklasse skal nu testes sammen med byggebranchen over en 2-årig periode.

En ny frivillig bæredygtighedsklasse skal give branchen et enkelt og lettilgængeligt grundlag at opføre bæredygtigt byggeri efter, skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Den frivillige bæredygtighedsklasse består af 9 bæredygtighedskrav, hvoraf 2 alene retter sig mod boliger. Bæredygtighedsklassen er et redskab, som alle bygherrer kan vælge at bruge, og den kan anvendes på alle bygningstyper. Klassen er beskrevet i en vejledning, som skal ses som det praktiske værktøj, der kan hjælpe den enkelte bygherre til et mere bæredygtigt byggeri.

Kattegatforbindelsen til 136 milliarder. Konferencen afholdes d. 2. december 2020.

- Jeg er glad for at kunne lancere den frivillige bærdygtighedsklasse, som skal være med til at fremme den grønne omstilling i byggeriet. Det er således vigtigt for mig som boligminister, at vi får mere fokus på byggeriets klimaaftryk, samtidig med at der tænkes på økonomien i det enkelte projekt og de mennesker, der skal bruge bygningen, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Bæredygtighedsklassen har fokus på både de anvendte byggematerialer, processer ved opførelsen, vedligeholdelse, drift og indeklima.

I en 2-årig periode skal den frivillige bæredygtighedsklasse testes sammen med byggebranchen, og derfor inviteres alle bygherrer nu til at afprøve klassen på konkrete byggerier. De praktiske erfaringer fra testfasen vil skabe grundlag for at indføre brug af bæredygtighedsklassen som krav i bygningsreglementet.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS