NCC kommer ud af regnskabsårets 3. kvartal med et underskud på 795 millioner kr. Det skyldes en værdiregulering, som blev vedtaget på et bestyrelsesmøde mandag den 15. oktober 2018.

Nedskrivninger for 498 millioner kr. som følge af igangværende tvister og garantier samt visse udviklingsejendomme, der nedskrives med 262 millioner kr., og nedskrivninger i projektporteføljen med 161 millioner kr. er blandt de faktorer, der påvirker det foreløbige resultat negativt med 1,1 milliarder kr. Dermed forvandles et forventet kvartalsoverskud til et minus på 795 millioner kr.

- I dag præsenterer NCC en ny vej fremad. Nu sænker vi risikoniveauet i koncernens projektportefølje og balance, afbryder nogle urentable aktiviteter og fokuserer på NCCs kerneforretning, der findes i alle forretningsområder og lande. Med en ny koncernledelse på plads, konsekvent risikostyring i projekterne og omfattende forbedringer af rentabiliteten for at vende de forretninger, der ikke leverer, skaber vi grundlaget for en stærk fremtid for NCC, siger Tomas Carlsson, administrerende direktør for NCC.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes d. 30. oktober 2018.

NCC har iværksat omfattende foranstaltninger på alle forretningsområder for at styrke rentabiliteten. Disse foranstaltninger vil ifølge NCC sandsynligvis medføre yderligere omstruktureringsomkostninger på 145 millioner kr. indtil udgangen af 2019.

- Opdelingen af NCC og Bonava 2016 gjorde det tydeligt, at der var behov for at øge rentabiliteten i NCC. I oktober 2017 besluttede bestyrelsen at skifte koncernchefen for NCC. Årsagen var, at virksomheden havde for svag udvikling. Bestyrelsen ansatte ekstern administrerende direktør med påvist kraft og 20 års erfaring inden for konstruktion - Tomas Carlsson - der fik bestyrelsens støtte til at foretage en grundig gennemgang af selskabet og at udvikle et kraftfuldt handlingsprogram. Alt for at skabe langsigtet rentabilitet. Resultatet af dette arbejde præsenteres i dag (mandag den 15, oktober 2018, red.) og har bestyrelsens fulde støtte. Bestyrelsen mener, at vi nu skaber grundlaget for fremtidig rentabilitet hos NCC, siger Tomas Billing, formand for NCC.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030