I løbet af de første 11 måneder i 2021 er der blevet solgt knap 14.000 boliger med en liggetid på under 2 uger.

Kimen til endnu et forrygende år på boligmarkedet blev i 2020 lagt med højere priser og masser af handler, for der er blevet solgt endnu flere boliger i år, som blot har fået lov til at være til salg i op til 14 dage, før en køber slog til. Det viser nye tal fra boligmediet Boliga.dk.

Indtil videre er der i årets godt 11 måneder blevet solgt omkring 8.000 villaer, 3.900 ejerlejligheder og knap 2.000 sommerhuse med en liggetid på 2 uger eller under.

Det er 15 procent flere af den slags handler på villamarkedet, 17 procent for ferieboligerne og hele 22 procent flere for ejerlejlighederne sammenlignet med den samme periode sidste år - hvor køberne også slog betydeligt hurtigere til end tidligere.

- Boligmarkedet kom ind i 2021 med en enorm rygvind. De første måneder af året var helt ekstraordinære også historisk set, og vi skal langt tilbage i tiden for at finde så højt et antal handler. Markedet har nu dæmpet sig lidt, så det er nok især perioden i begyndelsen af året, der bærer mange af lynhandlerne, siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, til Boliga.dk.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Køberne har lært deres lektie af markedet i 2020, hvor der ikke var så mange boliger at vælge imellem, og i de første måneder af året fortsatte udbuddet med at falde. Så mange har siddet på spring og gjort forarbejdet, så de kunne skrive under og få en hurtig handel, når der endelig kom noget til salg, siger hun.

Det er særligt i Aarhus Kommune, at der har rigtig mange lynhandler på villamarkedet i år, hvor det for ejerlejligheder suverænt er Københavns Kommune, som ligger i top. Derimod er det i Odsherred, man finder flest af de hurtige sommerhuskøberne.

Efter næsten et år med et stærkt svindende udbud og så tomme mæglerhylder, at køberne næsten stod i kø for at snuppe en af de få villaer, sommerhuse og ejerlejligheder, der kom til salg, er det i de seneste måneder begyndt at gå den anden vej.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Det betyder også, at køberne nu igen kan tage sig lidt mere betænkningstid, før de skriver under på købsaftalerne.

- Især på lejligheds- og sommerhusmarkedet er udbuddet steget igen efter at have været virkelig langt nede. Villaerne halter stadig lidt efter, fordi der fortsat er mange handler, hvilket holder udbuddet nede, men de skal nok indhente det. Det betyder også, at vi ikke længere har et marked, hvor der i lige så høj grad er en varemangel, som får køberne til at slå hurtigt til. Der er kommet mere ro på nu, siger Mira Lie Nielsen til Boliga.dk.

Boligudbuddet nåede ifølge Boliga.dk bunden i marts 2021, hvor der var blot 37.875 boliger til salg på det landsdækkende boligmarked. Her i november - 7 måneder efter - er det tal steget til over 40.000.

Lyngby: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. januar 2022.

Det er dog stadig langt til tiden, før coronavirussen gjorde sit indtog i landet såvel som i resten af verden; i november 2019 kunne køberne nemlig vælge mellem mere end 63.000 boliger til salg på det danske marked.

Se boliger til salg i dit område her.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030