Selvom boligmarkedet har mærket Corona, har boligsælgerne fundet ud ad, at de ikke behøver at gå ned i pris. For det er sælgers marked.

Under coronakrisenb har flere købere øjnet muligheden for at gøre god handel ved at byde under udbudsprisen, men den mulighed er blevet forringet mere end 2 måneder efter nedlukningen af Danmark. Mens størrelsen på de afslag, der typisk gives på ejerlejligheder, stadig er lidt højere end normalt, er de afslag, der gives på villaer og rækkehuse, som de plejer for årstiden, og for sommerhuse er der tale om langt mindre afslag end normalt. Det viser de seneste tal fra boligmarkedet, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Vi så ikke overraskende, at det var muligt at presse prisen, da krisen satte ind, men i mellemtiden er udbuddet af boliger blevet lavere, og mange købere må se deres bud blive afvist eller markant mindre, end de havde forestillet sig, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

Ifølge ham er udfordringen lige nu på boligmarkedet ikke størrelsen på afslagene, men det lave udbud.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

- De faldende afslag er en indikator for, at vi har, hvad man populært kalder sælgers marked. Så hvis man overvejer at sælge sin bolig, vil det ske på et marked, hvor der er forholdsvis mange købere til få boliger, og det er som udgangspunkt en gunstig situation, siger Peter J. Mattsen.

Han er optimistisk på vegne af boligmarkedet og forventer, at det går en stærkere tid i møde.

- Jeg synes, vi ser flere tegn på optimisme. Køberne er meget seriøse, samfundet lukker langsomt op, det er ved at blive sommer, og bliver det en sommer, hvor mange af os ikke får samme mulighed for rejse, som vi plejer, kan man forestille sig, at en del af folks tid og ressourcer vil blive brugt på boligen, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland