Hele 85 procent under normalt niveau og markant lavere end sommeren 2020, hvor krisen også hærgede hovedstadens turisme. Det er virkeligheden i de nye bookingtal for hotellerne i København.

Turismen uden for København satte sidste sommer og efterår, juli – oktober, ny rekord i antal overnatninger, primært i feriehusene, som i den periode havde en fremgang på 2,1 millioner overnatninger i forhold til før krisen. Samtidig sendte pandemien hovedstadens turisme i gulvet, hvor erhvervet havde sin værste sæson i dette årtusinde og afsluttede året med en tabt omsætning på næsten 28 milliarder kr.

Og nu, på tærsklen til den forestående sommersæson 2021, trækker de mørke skyer sig igen op over den hårdt pressede hovedstadsturisme, hvor de internationale gæster normalvis udgør hovedparten af omsætningen.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Her ligger antallet af bookede hotelværelser i København for juni og juli samlet set på nuværende tidspunkt 51 procent under niveauet for de samme måneder, målt på samme tidspunkt sidste år. Og målt i forhold til niveauet før krisen, i 2019, ligger de 2 forstående sommermåneder 85 procent under normalniveau.

- Hovedstadens turismekrise er langt fra overstået. Tallene for sidste år taler sit tydelige sprog, og nu truer katastrofesommeren med at gentage sig. Det giver sig selv, at konsekvenserne for erhvervet er enorme, og med en normal omsætning på 53 milliarder kr. og 63.000 beskæftigede før Covid-19, rækker krisen i hovedstadens turisme langt ud over turismeerhvervet, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

Det dystre billede for hovedstaden vækker genkendelse hos en af hotelbranchens store aktører, Scandic Hotels, som har 27 hoteller spredt ud over hele Danmark, og heraf 11 i hovedstadsområdet.

- Billedet er værst i hovedstaden, og tallene fra 2020 er meget tydelige. De hårdest ramte hoteller var de 6 hoteller, vi har i centrum af København. De hoteller var op til 80 procent under i omsætning i forhold til året før, og tendensen fortsætter desværre ind i 2021. Og krisen slutter desværre ikke efter genåbningen, men vil række flere år frem, siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic Hotels, Danmark.

De københavnske bookingtal stammer fra Benchmarking Alliance, som monitorerer hotelindustrien i hele Norden.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens