Den mere end 300 år gamle ejendom tæt på Vejle er lige nu den dyreste boligejendom i Jylland.

Det mere end 300 år gamle Lerbæk Gods, der ligger udenfor Vejle, er nemlig netop kommet til salg. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Prisen for ejendommen lyder på 59,5 millioner kr. For det beløb får du det herskabelige hovedhus på 742 kvm, hvor dele af murværket kan spores tilbage til middelalderen, men som blev bygget om i 1700-tallet, da Kong Frederik IV boede på ejendommen.

JYLLAND: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 1. november 2022.

Med i prisen følger desuden både en voldgrav og næsten 1,86 millioner kvm jord bestående af blandt andet skov, eng og en park.

Ifølge salgsmaterialet fra liebhavermægleren Lilienhoff er der i alt 10 forskellige bebyggelser med alt fra villaer til udlejning til en forvalterbolig og en jagthytte på grunden. Mægleren peger i salgsopstillingen også på en beliggenhed med mange muligheder.

"Man overtager en skovejendom, hvorfor netop skov og rig natur også selvsagt har en stor betydning for de charmerende omgivelser. Foruden det umiddelbare, tilknyttede friland kan også nævnes Grejsdalen ved siden af, der strækker sig fra Grejs til Vejle og kan bryste sig af titlen som Danmarks dybeste dal. Byernes muligheder er dog også ganske nær. Man drager fordel af tilgængeligheden til motorvejsnettet såvel som den korte afstand til Vejle og dermed også de almindelige, daglige fornødenheder", lyder det fra Lilienhoff, der videre oplyser, at ejendommen ikke ligger langt fra Billund Lufthavn.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

Udbudsprisen på lige under 60 millioner kr. placerer Lerbæk Gods solidt på listen over landets dyreste ejendomme til salg.

Ifølge Boliga.dk er det historiske gods nemlig det 5. dyreste udbud lige nu på det offentlige boligmarked.

Helt i pristoppen ligger et palæ inde midt i København, hvis næsten 400 kvm kan blive dine, hvis du lægger 100 millioner kr. på bordet.

Lerbæk Gods er dog det absolut dyreste, som det jyske boligmarked har byde på lige nu. Tættest på kommer herregården Frausinggaard nord for Silkeborg, som er til salg for 37,5 millioner kr. Med i den pris følger 350 kvm bolig og næsten 1,12 millioner kvm jord.

Se det historiske Lerbæk Gods her.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032