JFP har sammen Rum, Sweco, Reiulf Ramstad og Green Sustainable Landscape vundet en arkitektkonkurrence om at bygge 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger på den gamle Journalisthøjskoles grund i Aarhus.

Ifølge Licitationen skal JFP bygge 300 almene ungdomsboliger med et samlet areal på 12.000 kvm og 50 almene familieboliger på i alt 5.000 kvm på den gamle Journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Allé i Aarhus med Østjysk Bolig som bygherre.

– Årsagen til, at det netop blev Jørgen Friis Poulsens team, der vandt konkurrencen, er, at de kom med det mest spændende bud af de deltagende totalentreprenørfirmaer, fortæller Østjysk Boligs direktør, Allan Søstrøm til Licitationen.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes d. 10. marts 2021.

Vinderforslaget åbner ifølge arkitekterne fra Rum og Reiulf Ramstad bebyggelsen op og skaber store, åbne rum imellem husene og et attraktivt ankomst- og opholdsareal. De store udearealer giver mange muligheder for varierede fællesskaber mellem beboerne i afdelingen og nærområdet i øvrigt, lyder det fra arkitekterne.

- Vores fokuspunkt har været at skabe en lys og åben bebyggelse med attraktive rum og rammer, der lægger op til at danne relationer mellem afdelingens beboere i alle aldre. Arkitekturen kan være med til at fremme fællesskabet og minimere ensomhed og isolation blandt beboerne, og vi har en vision om at skabe en moderne boligafdeling med aktiviteter og liv i og mellem husene – på tværs af generationer, fortæller sagsarkitekt Klaus Jepsen fra RUM.

De 350 nye almene boliger forventes at stå klar til indflytning omkring sommeren 2023, skriver Licitationen.

Udover holdet med JFP i spidsen var hold med henholdsvis Casa og Dansk Boligbyg udvalgt til at byde ind på projektet. Projektet har en fastsat totalentreprisesum på 205 millioner kr.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens