Boligudbuddet steg mere i uge 16 end vanligt, men samlet set der fortsat meget få boliger til salg.

I uge 16 blev der ifølge Boligsiden.dk solgt cirka 2.960 boliger, hvilket er det næsthøjeste antal målt på én uge i 2021. Det er kun overgået af uge 11, hvor der blev solgt godt 3.000 boliger.

- 2020 var et vildt år på boligmarkedet, og indtil videre har 2021 været endnu vildere. I øjeblikket hamstres der på boligmarkedet, mens renten fortsat er lav og mens coronatidens fokus på boligforbrug og boligindretning er i frisk erindring, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

- De færreste købere på boligmarkedet har oplevet indkomstnedgang. Samtidig er efterspørgslen efter nu mere end et år med forskellige restriktioner i rejser og oplevelser, skiftet over til boligforbrug. Læg dertil, at foråret i forvejen er højsæson for boligfremvisning og bolighandler, siger Bo Sandberg.

Der blev i uge 16 sat 3.400 nye boliger til salg, hvilket er 43 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. Udbuddet er dog stadig lavt.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

-  I øjeblikket er der kun cirka 38.200 boliger udbudt til salg. I den tilsvarende uge de foregående 4 år har der i gennemsnit været 61.000 boliger til salg. Så det er nok ikke for meget sagt, at hylderne tømmes på boligmarkedet, siger Bo Sandberg.

- Man skal passe på med at lade tilstandene på det københavnske ejerlejlighedsmarked – som udgør en lille étcifret procentdel af det samlede boligmarked – være styrende for de tiltagende ønsker om mere generelle, landsdækkende politiske indgreb i prisdannelse og kreditgivning. Derfor anbefaler vi i DI, at man på kort sigt afventer genåbningen af samfundet og ser, hvordan adfærd, efterspørgsel og renterne på boligmarkedet arter sig henover sommeren, samtidig med at redskaberne i værktøjskassen naturligvis skal holdes skarpe i mellemtiden, siger Bo Sandberg.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Han påpeger, at der er behov for at få gang i boligbyggeriet på mellemlang sigt.

- Og i København er det er ikke kun almene boliger og andre lejeboliger, der er brug for, men også flere ejerboliger – blandt andet til singler - som kan tage toppen af efterspørgslen og udjævne de meget voldsomme procentvise prisudsving på dette ret beset temmelig lille segment af boligmarkedet, siger Bo Sandberg.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.