Horsens har fået en dispensation, der betyder, at andelen af almene familieboliger i Sundparken kun skal nedbringes til 60 procent - og ikke 40 procent.

Horsens Kommune har ifølge Horsens Folkeblad fået godkendt en dispensationsansøgning til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, så andelen af almene familieboliger i Sunparken kun skal nedbringes til 60 procent.

Byfornyelse, rekreative områder, flytning af Langmarkskolen og meget mere er elementer, der tilsammen har givet os en dispensation. Det er en samlet pakke, hvor det ene er afhængigt af det andet, og jeg er ovenud tilfreds med, at vi dermed undgår at skulle rive cirka 300 fine boliger ned, siger borgmester Peter Sørensen (S) til avisen.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

Horsens Kommunes taskforce for udsatte boligområder og parallelsamfund planlægger, at der i stedet for nedrivninger skal bygges en masse nye private boliger i området.

Forudsætningen for den plan har hele tiden været, at Horsens Kommune kunne få dispensation for kravet om at reducere andelen af almene boliger i Sundparken til højst 40 procent inden 2030.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter