I de større byer som København og Frederiksberg er antallet af ejerlejligheder til salg markant større end for 1 år siden. Omvendt er der nu færre huse til salg i store dele af landet uden for de store byer, og udbudstiderne er også er kortere end for 1 år siden. Udviklingen skal ses i lyset af, at flere flytter til områder uden for byerne – nu også til landdistrikterne.

Nye tal fra Finans Danmark viser, at udbuddet af ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er næsten 40 procent højere end for 1 år siden. Også i Aalborg og Aarhus er udbuddet af ejerlejligheder steget kraftigt. Omvendt er udbuddet af huse uden for hovedstaden i gennemsnit lidt lavere end for 1 år siden. Desuden er udbudstiderne for huse faldet i alle landsdele uden for København by, og husene står nu næsten 3 uger kortere tid til salg end for 1 år siden.

- Tidligere var det København og Frederiksberg, der førte an med faldende udbud af boliger og kortere udbudstider. Sådan er det ikke længere. Nu er det store dele af landet uden for de store byer, der har taget teten, og vi ser, at udbuddet af huse er lavere end for 1 år siden mange steder i landet. Udviklingen hænger blandt andet sammen med, at mange boligejere vælger at flytte til byernes omkringliggende kommuner, hvor kvadratmeterne er billigere, siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

NB! Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. juni 2019.

- Boligpriserne er de seneste 2 år steget meget i landets største byer, og det er derfor naturligt, at mange på udkig efter bolig begynder at kigge efter alternativer uden for byen. På Sjælland er denne udvikling særlig tydelig, og flere flytter nu også til land- og yderkommunerne, uddyber han.

I 4 ud af 10 landdistriktskommuner er der nu flere, der flytter til, end der flytter fra. For 5 år siden, var det kun 1 ud af 10 land- og yderkommuner, der havde flere tilflyttere end fraflyttere. Der er specielt sket en fremgang i Syd- og Vestsjælland, omkring Odense og Aalborg og på de danske øer. Her er tilflytningen mange steder vendt fra at være negativ til nu at være positiv.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030