Lagerskatten skulle bidrage med 850 millioner kr., men det beløb ventes at blive mange hundrede millioner højere, lyder det fra EjendomDanmark.

Lovforslaget om lagerskatten er nu kommet i høring, og den viser ifølge EjendomDanmark et alt for højt provenu i forhold til det forudsatte i den politiske aftale. Brancheorganisationen har løbende gjort ministeriet og politikere opmærksomme på det og fortsætter arbejdet på at sikre en justering af grænsen, så færre virksomheder rammes.

Lagerskatten skulle bidrage med 850 millioner kr. til finansieringen af den såkaldte Arne-pension, men det beløb ventes at blive mange hundrede millioner højere. EjendomDanmark har siden den politiske aftale blev indgået gjort opmærksom på fejlen og har været i dialog med Skatteministeriet om det.

- Vores beregninger viser sig jo – desværre – at holde stik. Vi sætter pris på, at vi mødes med en politisk lydhørhed, når vi fortæller om udfordringen. Det skal dog også gerne omdannes til en decideret tilpasning af grænsen for lagerskat, siger administrerende direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark.
Flere hundrede virksomheder rammes unødigt.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

EjendomDanmark estimerer, at hundredvis af virksomheder i hele landet vil blive ramt unødigt. Samtidig er lagerskatten som koncept svær at håndtere for mange virksomheder.

EjendomDanmark har i dialogen med ministeriet desuden udtrykt bekymring for, om skatten som tiltænkt forbliver en skat på de løbende værdistigninger, eller om der kommer en skat på tilbygning og nybyggeri ind ad bagdøren. Her tyder høringslovforslaget på, at der har været mere lydhørhed i ministeriet.

- Vi er glade for, at lagerskatten trods alt ikke rammer, før investeringen har tjent en eneste krone hjem i form af lejeindtægter. Det ville have skabt virkelig fatale incitamenter for investerings- og byggeaktivitet, der blandt andet skal skaffe flere boliger i de store byer, og omdanne erhvervsejendomme til grønne tidssvarende rammer for fremtidens erhvervsstruktur, siger Peter Stenholm.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.