Gentofte Kommune og staten har indgået forlig om, at der etableres almene ungdomsboliger i Bilharziosebygningen i Charlottenlund.

En verserende tvist mellem Gentofte Kommune, staten og den nuværende lejer om anvendelse af en række bygninger i Charlottenlund Slotshave ved det tidligere Danmarks Akvarium er nu afsluttet ved et forlig, hvor den største bygning – Bilharziosebygningen – omdannes til almene ungdomsboliger, mens de resterende bygninger fortsat kan anvendes til kontor og administration.

Bilharziosebygningen er opført i 1964 i 2 etager, og er aktuelt indrettet som kontorhotel. Det er umiddelbart forventningen, at der kan indrettes 20-30 ungdomsboliger i bygningen, der frem til 2012 husede Danmarks Akvarium, som flyttede til Den Blå Planet.

Whiskybæltet: Udvikling af boliger - kvm-priser på 100.000 kr. Konferencen afholdes den 27. september 2022.

- Det er et meget fint resultat for de unge, at vejen nu er banet for flere almene ungdomsboliger i Gentofte Kommune, som ellers er fuldt udbygget og stort set uden ledige byggegrunde. Behovet er stort, og jeg glæder mig derfor over, at det via forhandlingens vej er lykkedes at komme i en positiv dialog med staten om anvendelsen af deres bygninger. Bilharziosebygningen er meget velegnet, og vi er godt tilfredse med at kunne se frem til 20-30 ekstra ungdomsboliger oven i cirka 150 øvrige almene ungdomsboliger, som vi planlægger at opføre andre steder i kommunen, udtaler Michael Fenger, borgmester i Gentofte Kommune.

Der har pågået en tvist mellem staten (ved Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturministeriet) og Gentofte Kommune samt mellem den nuværende lejer (NPV) og Gentofte Kommune om anvendelse af 5 bygninger i Charlottenlunds Slotshave.

Slots- og Kulturstyrelsen, Gentofte Kommune og den nuværende lejer indgik forlig den 13. december 2021 med henblik på at afslutte tvisten. Med udgangspunkt i forliget iværksættes arbejdet med omdannelse af Bilharziosebygningen til almene ungdomsboliger.

Nordkysten: Byudvikling og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 29. marts 2022.

Det følger af forliget, at lejer skal være fraflyttet Bilharziosebygningen senest den 30. april 2022. Herefter påbegyndes arbejdet med at forberede et salg af bygningen til en almen boligorganisation.

Det er i forliget forudsat, at bygningen skal være udbudt til salg senest ved udgangen af september 2022. Forud for et salg af bygningen vil der blive forelagt et aktstykke for Folketingets Finansudvalg.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND