Claus Sørensen Ejendomme har købt den 50.000 kvm store grund ved den tidligere Esbjerg Højskole.

Flere boliger vil skyde op langs Lysningen ved Vognsbølparken, hvor Claus Sørensen Ejendomme har købt hele arealet, der tidligere udgjorde Esbjerg Højskole i Stormgade.

Der er tale om nabogrunden til det areal på 12.000 kvm, som Esbjerg Kommune udbød i 2016, og hvor Claus Sørensen Ejendomme sidenhen har opført 63 ejerlejligheder under navnet Lysningen.

Både i 2018 og 2019 forsøgte Esbjerg Kommune at sælge arealet ved den tidligere Esbjerg Højskole via udbud. Det seneste udbud blev søsat i slutningen af 2021, og hvor budfristen udløb i slutningen af februar 2022.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

- Markedet har ændret sig i en positiv retning, og der var en anderledes og voksende interesse fra lokale investorer, hvilket afspejles i de 3 indkomne bud, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Udbuddet resulterede i 3 bud, men som det eneste omfattede det vindende bud fra Claus Sørensen Ejendomme hele området på 50.000 kvm med de eksisterende bygninger inklusiv de 4 bevaringsværdige punkthuse mod boldbanen.

- En så fantastisk beliggenhed forpligter os som bygherre. Det ligger os meget på sinde at udvikle området, så det matcher den eksisterende kvalitet. Vi kender jo området ret godt i forvejen, og interessen for Lysningen viser, at mange boligsøgende efterspørger den gode beliggenhed, som samtidig er utrolig bynært, siger Lars Kjærgaard, administrerende direktør i Claus Sørensen Ejendomme.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. oktober 2022.

Overtagelsen er betinget af udarbejdelsen af en lokalplan for området. Arbejdet går i gang snarest, og Esbjerg Kommune forventer, at lokalplanen vil være klar i begyndelsen af 2023. Lokalplanen tager udgangspunkt i, at der skal bygges 30.000 kvm, og at byggeriet vil ske i forskellige faser for at matche efterspørgslen løbende og sikre at den nye bydel kan følge med.

Med det vindende bud overtager Claus Sørensen Ejendomme lejeaftalen med Esbjerg Park vedrørende hovedbygningen, der løber indtil 2036.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder