Entreprenør nærmer sig omsætning på 1,2 milliarder kr og kan trods hård priskonkurrence levere endnu et markant overskud på over 100 millioner kr. Ordrebeholdningen er også rekordstor og udgør 3,6 milliarder kr.

Entreprenøren 5E Holding har igen i 2020 leveret markant vækst i top og bundlinje. Årets resultat før skat er steget 30 procent fra 77,2 millioner kr. til 101,1 millioner kr. Omsætningen i 2020 nåede op på 1,18 milliarder kr. En stigning på 13 procent.

Dermed leverer 5E Holding højt på det vigtige finansielle nøgletal nettomargin på 6,5 procent, som placerer dem blandt de bedst drevne danske entreprenører. Målet er 6 procent i en ren entreprenørproduktion uden udviklingsgevinster.

- Vi har reelt sparet vores bygherrer for millioner af kr. De fleste sager vinder vi i priskonkurrence. Vores bud og konkurrenternes bud er helt sammenlignede, og når vi er færdige, har bygherren fået byggeriet i høj kvalitet og til en pris, der er millioner af kr. lavere end vores konkurrenters, siger administrerende direktør Per Jørgensen, 5E Holding.

- Samtidig får vi et pænt plus på opgaverne. Alle vores projekter har sorte tal, fortsætter han.

- Tag eksempelvis vores byggeri af supersygehus for Region Syd. Det vandt vi med et bud, der var et 2-cifret millionbeløb lavere end konkurrenternes, og byggeriet er afleveret til tiden, siger Per Jørgensen.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

5E Holding forventer, at væksten fortsætter. Ordrebeholdningen er også rekordstor og udgør 3,6 milliarder kr. fordelt over de næste 2-3 år frem til 2024. Der er dog stadig plads til at tage nye opgaver ind.

- Vi siger kun ja til den type opgaver, som vi er gode til. På den måde kan vi levere et godt resultat for kunderne og et godt resultat for os selv. Vi gør en del ud af forventningsafstemme med kunden. Vurderer vi, at bygherres forventninger til proces og resultat ikke kan indfries i den givne situation, er det bedst for begge parter, at vi ikke går videre, siger Per Jørgensen.

Størrelsen på 5E Holdings opgaver bliver i gennemsnit større og større og ligger i størrelsen 100 til 7-800 millioner kr.

OPP bliver et nyt forretningsområde i 2021. 5E Holding er i dialog på regionsniveau om store projekter, der skal udføres som Offentlig Privat Partnerskab med private investorer og en samlet pakke for byggeri, drift og vedligeholdelse over en årrække.

- I størrelse nærmer vi os de største entreprenører i Danmark, især når vi ser på ren byggevirksomhed. I 2021 forventer vi en omsætning på lige under 2 milliarder kr., og også i de kommende år forventer vi at vokse yderligere, siger Per Jørgensen.

På 4 år vil 5E Holding dermed have 3-doblet sin omsætning og er med knap 2 milliarder kr. i ren entreprenøromsætning på vej ind i entreprenør Top-10. Hver af de 60 medarbejdere omsætter knap 20 millioner kr. Hver medarbejder bidrager med 1,6 millioner kr. på bundlinjen.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

- Desuden kan vi med en vis stolthed sige, at vi i år betaler 23 millioner kr. i skat. Det svarer til 1,9 procent af omsætningen og er en af de højeste andele i byggebranchen, siger Per Jørgesen.

Lige nu har 5E 25 igangværende store byggerier. Blandt byggerierne er 5 parkeringshuse, 7 boligprojekter, 2 store kontorhuse på Trælastholmen i København, et nyt kontor til KAB og et stort bolig- og erhvervsbyggeri i Cortex Park i Odense samt 4 byggerier i tilknytning til nyt OUH. Senest en ordre på et plejehjem i Nyborg med AP Pension som investor.

5E Holding er i Københavns Lufthavn Kastrup i gang med et parkeringshus, der bliver Danmarks hidtil største parkeringshus med et samlet areal på 60.000 kvm.

I 2020 udvidede 5E Holding med 7 medarbejdere til nu 65. Ejerkredsen blev endvidere udvidet med en ledende medarbejder som ny partner.

Soliditetsgraden er 25,2 og egenkapitalen forrentes med 57 procent.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS