Arbejdet med at renovere værftshallerne i Helsingør kan snart gå i gang. Projektet anslås samlet at koste 400 millioner kr., og Elindco har vundet en opgave til 120 millioner kr.

Elindco har i konkurrence med 2 andre virksomheder – har vundet et totalentrepriseudbud fra Helsingør Kommune fra Helsingør Kommune om renoveringen skal gøre det muligt at udvikle de tidligere værftshaller.

Hallerne får nyt tag og nye tekniske installationer, herunder brandsikring, opvarmning ved fjernvarme samt kloakarbejde. Store dele af dette udbud er en forudsætning for at U/Nord kan indrette Hal 19 til undervisning, ligesom det på lang sigt gør det muligt at udvikle de øvrige haller og søge fondsmidler.

Byrådet har i budgetaftale 2021-2024 bevilget 91 millioner kr. til renovering af Værftshallerne, og på et byrådsmøde den 30. januar 2023 blev det givet en tillægsbevilling på knap 30 millioner kr., så der nu er finansiering til renoveringen, der efter planen går i gang til juli, og forventes endelig afsluttet med udgangen af 2024.

Hillerød - projekter og byggeri til 2030. Konferencen afholdes den 3. maj 2023.

- Værftshallerne er en vigtig del af vores DNA i Helsingør Kommune ligesom hallerne er en vigtig del af den danske industri- og kulturarv. Gennem en række år har vi arbejdet for at få skabt et bredt og stærkt fundamentet for et projekt, der kan forløse Værftshallernes potentiale. Det er et projekt, som jeg i den grad ser frem til, og renoveringen er helt afgørende for, at vi kan få det realiseret. I takt med at renoveringen skrider frem håber jeg samtidig, at det kan få endnu flere fonde og samarbejdspartnere til at engagere sig i den fremtidige udvikling af området, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).

Hos Elindco ser administrerende direktør Jørgen Thomsen frem til opgaven.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 7. marts 2023.

- Værftshallerne er en meget vigtig del af Helsingørs historie, der gennem tiden har været arbejdsplads og samlingspunkt for mange borgere i og uden for kommunen. I Elindco er vi derfor glade og stolte over at være med til at fremtidssikre et af Helsingørs vartegn og den vigtige kulturarv som er omkring Værftshallerne. Og ikke mindst glæder vi os til at fortsætte det gode samarbejde med Helsingør Kommune, og til sammen med vores rådgivere Adept Arkitekter og Norconsult at skabe de ydre rammer for fremtidige sociale fællesskaber, uddannelse af unge sejlmagere, kulturelle arrangementer med mere, siger administrerende direktør i Elindco Jørgen Thomsen.

Værftshallerne omfatter i alt 18.800 kvm, og det samlede budget for udvikling af Værftshallerne er anslået til minimum 400 millioner kr. A.P. Møller Fonden har doneret 33 millioner kr. til indretning af Hal 19 og Lauritzen Fonden har doneret 12,5 millioner kr.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS