Der er aktuelt 22.700 færre boliger til salg end gennemsnittet for de foregående 4 år i samme periode. Udbuddet stiger dog en smule.

I sidste uge blev der ifølge boligsiden.dk sat 2.914 boliger til salg, mens der blev solgt 329 færre. Dermed steg boligudbuddet for 2. uge i træk.

- Fra coronakrisen ramte Danmark for godt og vel et år siden, er udbuddet af boliger til salg faldet støt fra 55.900 i april 2020 til lavpunktet på 37.000 i februar i år. Siden har antallet af boliger til salg stabiliseret sig på dette historisk lave niveau, og er ifølge de seneste nye tal fra Boligsiden.dk steget en smule til 38.200 i uge 17 i 2021, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Han påpeger dog, at der fortsat er stor ubalance mellem udbud og efterspørgsel på boligmarkedet.

- I øjeblikket er der kun cirka 38.200 boliger udbudt til salg. I den tilsvarende uge de foregående 4 år har der i gennemsnit været 60.900 boliger til salg. Så groft sagt mangler der cirka 22.700 boliger til salg på markedet i forhold til hvad vi har været vant til i 2017-2020, som også var gode år med høj handelsaktivitet på boligmarkedet, siger Bo Sandberg.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

- Der hamstres i øjeblikket boliger til den store guldmedalje. Og vi er formentlig vidne til en tendens, hvor nogle boligkøb, der var planlagt til efteråret 2021 eller 2022, i øjeblikket fremrykkes, siger DI´s boligøkonom.

Han peger på markante indkomststigninger i 2020, feriepengeudbetalingen og coronanedlukningerne som årsager til et markant skift i efterpørgslen i retning af boligforbrug.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

- Læg dertil, at renten stadig er lav og at foråret i forvejen er højsæson for boligkøb, siger Bo Sandberg, som dog påpeger, at vi vi endnu har til gode at se, i hvor høj grad, noget af dette skift i efterspørgslen er varigt.

- Derfor er der ikke så meget at sige til, at boligudbuddet har svært ved at følge med efterspørgslen. Det går lidt op og ned. I nogle uger – som blandt andet den seneste – stiger udbuddet af boliger netto måske med 100 eller 200, men der er langt op til de 22.700 flere boliger, vi er vant til at kunne vælge mellem på denne tid af året. Resultatet kan hentes på side 1 i de økonomiske lærebøger, nemlig ved stigende handelspriser, siger DI´s boligøkonom Bo Sandberg.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2021.

- DI anbefaler fortsat, at man afventer genåbningen af samfundet og ser, hvordan adfærd, efterspørgsel og renterne på boligmarkedet arter sig henover sommeren, inden man skal overveje politiske tiltag, der under alle omstændigheder kan være svære at målrette de dele af boligmarkedet, man eventuelt måtte ønske at ramme, siger erhvervs- og arbejdsgiverorganisationens skatte- og boligøkonom.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter