Aberdeen Standard Investments (ASI) har valgt DEAS Gruppen som den foretrukne partner til at overtage selskabets nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at udføre asset management i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

- Vi er begejstrede over, at vi i partnerskab med DEAS har skabt en langsigtet løsning for vores nordiske asset management-forretninger inden for fast ejendom, udtaler Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments.

- Vores primære fokus har været at finde en højt kvalificeret asset manager, som kan sikre fortsat høj service til kunder, der investerer i ejendomme i Norden. Derudover vil vi som en del af den tilsigtede handel indgå en aftale med DEAS om asset management af vores investeringer i Norden. Dette understøtter vores strategi om også i fremtiden at erhverve nordiske ejendomme via vores internationale ejendomsinvesteringer, siger han.

Den forventede handel, forudsat godkendelse, vil resultere i, at DEAS Gruppen overtager forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger med en samlet AuM på godt 17 milliarder kr. DEAS Asset Management skal forvalte de samlede aktiviteter på i alt knap 30 milliarder kr.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

Aberdeen Standard Investments forsætter sit engagement i Norden og vil, i forlængelse af den forventede godkendelse af handlen, fortsat investere i regionen gennem sine pan-europæiske og segment-specifikke ejendomsfonde. Aberdeen Standard Investments har derfor til hensigt at vælge DEAS Asset Management til at forvalte en samlet portefølje på 12,7 milliarder kr. i Norden på vegne af deres europæiske og globale fonde.

De samlede aktiviteter for den forventede aftale med Aberdeen Standard Investment udgør derfor 30 milliarder kr.

DEAS Asset Management, der er en del af DEAS Gruppen, skal forvalte de nye aktiviteter og vil dermed varetage en portefølje på i alt 61 milliarder kr. af diskretionære og nondiskretionære mandater.

De ASI-porteføljer, som er en del af den forventede transaktion, forvaltes i dag med veldefinerede investeringsstrategier og med veludviklede og gennemprøvede processer for både asset management og investering, hvor risikostyring og ESG-hensyn er fuldt integreret.

Landbrugsejendomme: nyt investeringsobjekt. Konferencen afholdes den 20. april 2021.

DEAS Gruppen vil træde ind på det nordiske marked og styrke sit samlede servicetilbud.

- DEAS Gruppens forventede overtagelse af Aberdeen Standard Investments’ asset management-aktiviteter i Norden og det fremtidige samarbejde er en konsekvens af en nordisk strategi med fokus på at forfølge vækstmuligheder på alle fire markeder, siger Henrik Dahl Jeppesen, administrerende direktør i DEAS Gruppen.

Færdiggørelsen af den tiltænkte transaktion er afhængig af, at ASI gennemfører konsultationer med de relevante svenske fagforeninger (Unionen, Ledarna og Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Akavia og Sveriges Arkitetker), og af at der indhentes godkendelser fra de relevante interne bestyrelser. Efter eksekvering heraf vil handlen fortsat være afhængig af standardmæssige gennemførselsbetingelser såsom indhentelse af myndigheders og andres godkendelser. Parterne forventer at kunne gennemføre transaktionen i slutningen af Q1 eller i begyndelsen af Q2 2021.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter