Hele 49 procent af danskerne forventer, at boligpriserne stiger enten betydeligt eller en smule henover de næste 6 måneder. Det viser en ny repræsentativ undersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for Nybolig.

Trods rekordstor handelsaktivitet og markante prisstigninger på boligmarkedet de seneste år, forventer halvdelen af alle danskere, at boligpriserne vil fortsætte med at stige i den kommende tid.

Ifølge en repræsentativ undersøgelse, som analysebureaet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig, svarer 7,9 procent, at de forventer, at boligpriserne stiger betydeligt det næste halve år, mens hele 41,1 procent forventer, at boligpriserne stiger en smule. 19,3 procent forventer uændrede boligpriser, mens 19,6 procent forventer, at boligpriserne falder en smule i perioden. 1,9 procent forventer at boligpriserne falder betydeligt, og 10,1 procent svarer "ved ikke".

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Ifølge Nybolig giver tallene udtryk for, at de positive takter på boligmarkedet vil fortsætte – også når vi nu bevæger os ud på den anden side af coronaen.

- At hele 49 procent af danskerne fortsat forventer stigende boligpriser det næste halve år bestyrker, at dansk økonomi i øjeblikket befinder sig i et solidt opsving, og det har en positiv afsmittende effekt på synet på boligmarkedet, siger administrerende direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

Han påpeger dog, at det er værd at bemærke, at undersøgelsen viser, at hver 5. dansker forventer, at boligpriserne enten falder en smule eller betydeligt.

- Interessen for boligmarkedet blev kraftigt intensiveret under coronanedlukningen, og da landet genåbnede, var blikkene skarpt rettet mod, hvordan det ville stille boligmarkedet. Vi begynder nu så småt at se tegn på, at den intense aktivitet på boligmarkedet aftager et smule, især i storbyerne, hvilket er et tegn på, at boligmarkedet naturligt er ved at regulere sig selv. Det er dog ikke i en grad, der giver anledning til bekymring, siger Peter J. Mattsen.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Han tilføjer, at renteudviklingen og ændringer i boligudbuddet vil spille ind på den videre prisudvikling i den kommende tid.

- De sidste mange år har boligkøbere haft gavn af rekordlave renter, som har gjort det billigere at købe bolig. Og senest har vi set, at boligerne blev revet væk under coronanedlukningen, som var med til at udhule boligudbuddet. Begge dele er nu begyndt at stige, og det kan være med til at bringe yderligere stabilitet på boligmarkedet på sigt, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter