I 2020 voksede Silkeborg Kommune med knap 1.500 indbyggere som følge af både tilflytning og fødselsoverskud. Det har øget behovet for daginstitutionspladser væsentligt – og den efterspørgsel bliver nu imødekommet med opførelsen af en helt ny daginstitution til 40 børn, som modulproducenten Concept Living har vundet udbuddet på.

En støt stigende befolkning i Silkeborg Kommune, som nu tæller over 95.000 indbyggere, har medført et væsentligt øget behov for pasningsmuligheder til de mindste. Det bliver blandt andet imødekommet med en helt ny daginstitution med plads til 40 børn i den nordvestlige del af Silkeborg. Det er den midtjyske producent af præfabrikeret modulbyggeri Concept Living med solid erfaring inden for netop permanente institutionsbyggerier, som har vundet opgaven i et udbud, hvor blandt andet tid og materialer har spillet en væsentlig rolle.

- Silkeborg Kommune oplever generelt en stor vækst i befolkningen, ikke mindst på grund af mange nye tilflyttere, som skaber et behov for endnu flere daginstitutionspladser. Faktisk har vi haft svært ved at følge med efterspørgslen på børnepasning, og vi havde derfor brug for en både hurtig, holdbar og prisvenlig løsning, som samtidig passer ind i den eksisterende bebyggelse i området. Tilbuddet fra Concept Living var det mest fordelagtige overordnet set, og vi glæder os derfor meget til at se det endelige resultat, fortæller bygherrerådgiver hos Silkeborg Kommune, Anders Engel Westphall.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Det er langt fra første gang, at Concept Living leverer præfabrikeret modulbyggeri til både små og store børn, og allerede nu er byggeriet af de i alt godt 500 kvm moduler godt i gang på fabrikken i Engesvang, som skal afleveres i midten af november, kun godt 5 måneder efter kontrakten blev underskrevet.

- Vi har solid erfaring med modulbyggeri til særligt skoler og daginstitutioner, og vi er derfor rigtig stolte over at have vundet udbuddet for Silkeborg Kommune, som er en oplagt opgave for os. Takket være vores effektive byggeprocesser er det faktisk lykkedes os at lave en realistisk plan for, hvornår daginstitutionen kan afleveres, selv om det er en væsentligt kortere tidsplan end normalt ved denne type opgaver, forklarer afdelingsleder hos Concept Living, Glenn Nielsen.

Concept Living er hovedentreprenør på opgaven og skal dermed stå for hele processen med blandt andet myndighedshåndtering, energiberegninger og brandsikkerhed samt al indendørs og udendørs byggeri og anlæg, herunder blandt andet personalerum, garderober, kontorer, anretterkøkken, toilet- og puslefaciliteter, legepladser og parkeringspladser.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

- Den nye daginstitution leveres med en ensidig taghældning, som både tager sig godt ud rent æstetisk, men som samtidig har en praktisk funktion i at fungere som solafskærmning for de små. Der er generelt taget stort hensyn til det arkitektoniske udtryk af byggeriet, blandt andet i forhold til farver og facader, så byggeriet lever op til kommunens lokalplan og kommer til at passe ind i området. Samtidig opføres byggeriet, så der på sigt er mulighed for at udvide med en vinkelret bygning, hvis efterspørgslen på børnepasning bliver ved med at stige, og der bliver brug for ekstra plads om nogle år, siger Glenn Nielsen.

Gennem de seneste 15 år er der årligt blevet født omkring 1.000 børn i Silkeborg Kommune, som samtidig oplever en kraftig befolkningstilvækst. Byggeriet af den nye daginstitution afleveres efter planen i uge 46.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter