Et nyt innovations lab skal gøre det muligt for BG Byggros at skabe fremtidens løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Markedschef Søren Storm peger på know-how, forskning og data kombineret med brede partnerskaber som de afgørende komponenter til at løse fremtidens kritiske problemstillinger.

Med etableringen af et innovations lab har bygge- og anlægsspecialisen BG Byggros taget en aktiv beslutning om at investere i know-how, forskning og data.

Det er komponenter, der af BG Byggros markedschef Søren Storm defineres som afgørende i udviklingen af nye produkter og kædeløsninger, der kan imødekomme de eksisterende og kommende kritiske problemstillinger, branchen ser ind i.

- Vi har skabt et unikt setup med rammerne til at udvikle og teste komplette kædeløsninger, som vi trykprøver ned til mindste detalje for at fjerne enhver form for usikkerhed. Samtidig indgår vi i tætte relationer med eksterne partnere, som løfter vores arbejde med analyser og databearbejdning, siger Søren Storm.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

Han peger på, at laboratoriet giver dem mulighed for at kvalitetssikre driften af deres mange løsninger. Det gælder alt fra regnvandshåndtering og vækstmedier til grønne tage og jordkompositioner.

BG Byggros innovations lab er ikke tænkt som et lukket rum. Tværtimod skal det være en vidensplatform, hvor samarbejder med videnstunge aktører som universiteter, institutter og forskningscentre skal dyrkes. En af disse samarbejdspartnere er VIA University College Horsens.

- Fra dag ét har vi kunnet se potentialet i samarbejdet med BG Byggros, og det er ret unikt, at de som virksomhed i denne branche er så innovative i deres tilgang. Som universitet bedriver vi praksisnær forskning, og det passer som fod i hose med BG Byggros’ tilgang, siger Theis Raaschou Andersen, forskningschef hos VIA University College i Horsens.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

Han forklarer, at 2 af universitetets forskere i øjeblikket gør brug af BG Byggros’ innovations lab i forbindelse med et forskningsprojekt i rensning af overfladevand, herunder analyser af de mikrobiologiske miljøers adfærdsmønstre.

- Hverken vi eller BG Byggros arbejder med hyldevarer. Det er mikrobiologi og levende organismer, som reagerer forskelligt alt afhængigt af miljø og påvirkning, og for at kunne godtgøre vores løsningers funktionalitet, er vi nødt til at teste dem i så stor skala som muligt. Det kan vi her, siger Theis Raaschou Andersen.

BG Byggros er en del af BG Group med domicil i det nordøstlige Odense. Her råder de over 6.000 kvm kontorer og 10.000 kvm lagerfaciliteter. Koncernen har omkring 90 medarbejdere.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder