Københavns nye forstad Nærheden kommer til at danne rammen om bofællesskabet Bovieran for beboere over 55 år. Samtidig investerer Balder i 184 familieboliger i den nye bydel.

Nærheden er en helt ny bydel i Hedehusene, som udvikles i partnerskab mellem Høje Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Partnerskabet har indgået en aftale med Bovieran Danmark om et grundsalg, der muliggør opførelse af et Bovieran-bofællesskab beliggende centralt i den nye bydel.

Sverige er der allerede etableret 20 Bovieran-bofællesskaber, der er meget efterspurgte.

NB! Roskilde: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. december 2018.
 
- Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en 1.400 m2 stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark, og det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere, siger Lars Jacobsen, direktør i Bovieran Danmark og projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management.

Fokus på fællesskaber i byudviklingen
Nærheden ligger i Hedehusene i Høje-Taastrup Kommune og er dermed en del af Region Hovedstaden. Få hundrede meter fra Bovieran-huset ligger Hedehusene Station, og herfra tager det kun 20 minutter at komme til Københavns Hovedbanegård. Inden for én kilometer fra huset ligger flere dagligvarebutikker og specialbutikker som slagter, bager, blomsterhandler og apotek.

NB! Bofællesskaber og kollektive boformer. Konferencen afholdes d. 7. februar 2019.

- I Nærheden er der fokus på at skabe de bedste rammer for en nem hverdag og stærke fællesskaber. Der er korte afstande til alle de vigtige dagligdagsfaciliteter, og bydelen udvikles, så det er nemt og enkelt at bevæge sig rundt. Fællesskaber understøtter vi blandt andet med indbydende byrum og fællesfaciliteter i kvarterhuse. Vi ønsker en forstad med forskellige boligformer og tilbud til alle aldersgrupper, og derfor er vi   rigtig glade for, at Bovieran har valgt at etablere sig i Nærheden, siger Ole Møller, der er direktør i NærHeden P/S.

Seniorboligerne i Nærheden forventes at komme til salg som andelslejligheder. Lokalplanen vedtages forventeligt i slutningen af 2018 eller begyndelsen af 2019, hvorefter byggeriet igangsættes. Boligerne vil således efter planen være indflytningsklar i midten af 2020. Lejlighederne bliver på 2 og 3 værelser fra 77 kvm til 98 kvm og er til singler såvel som til par. Alle boliger har en udvendig altan/terrasse, og ved indgangen til lejligheden er der en lille privat caféplads, der vender ind mod vinterhaven, så man kan sidde og nyde udsigten.

Balder investerer i 184 familieboliger i Nærheden
Det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder har samtidig med Bovierans køb indgået en aftale med NærHeden P/S om køb af 15.000 kvm byggeret til opførelse at 184 etageboliger i området. Etageboligprojektet etableres som en åben og indbydende karréstruktur med varierende højde i 3-5 etager og med forskellige boligstørrelser.

NB! Rødovre: De store projekter. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Nærheden er en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter. Vi glæder os meget til at udvikle og opføre moderne boliger i et byudviklingsområde med fokus på det gode fællesskab, siger projektchef Jacob Hovmøller fra Balder.

Udvikling og opførelse af både Bovieran huset og Balder projektet varetages af Sjælsø Management. Bovieran Danmark ejes af Bovieran Holding AB, Fastighets AB Balder og Sjælsø Management. Navnet Bovieran (Bo-ved-Rivieraen) henviser til det behagelige og sunde middelhavsklima, som mange i Norden føler sig tiltrukket af, og som nu kommer til Danmark i form at det nye koncept for seniorbofællesskaber.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS