Ved den kommende letbane i Glostrup skal der efter planen bygges op til 142 boliger i et 10.700 kvm stort projekt.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Glostrup har besluttet at sende et lokalplanforslag for et areal mellem Christiansvej, Uno-X tanken, Søndre Ringvej og bebyggelsen ”Birkegaarden” i offentlig høring. Lokalplanområdet planlægges med en bebyggelsesprocent på 260. Kun politikerne fra Enhedslisten og SF stemte imod.

- En bebyggelsesprocent på 260 er en alt for høj procentdel i mine øjne, sagde medlem af kommunalbestyrelsen for SF, Palle Laustrup, på kommunalbestyrelsesmødet den 9. juni 2021.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Viceborgmester i Glostrup Kommune, Flemming Ørhem (DF) pegede omvendt på, at bebyggelsen vil komme til at ligge i et område, der vil fremstå stort og tomt, når den 5,1 milliarder kr. dyre letbane efter planen er klar i 2024.

- Og der vil det byggeri, der er tale om her, live gevaldigt op. Det vil pynte på området, og det vil give et modspil til den store, tomme plads, der kommer til at opstå i Ringvejskrydset, sagde Flemming Ørhem på kommunalbestyrelsesmødet.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 4. november 2021.

Oprindeligt var det planen at bygge i 4-13 etager i området, men projektet er altså blevet nedskaleret til maksimalt 10 etager.

Bebyggelsen opføres således i en karréstruktur med generel højde på 3-4 etager og med et boligtårn i karréens nordøstlige hjørne. Den øverste etage skal have en særlig anvendelse som eksempelvis taghave eller café.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

Det skitserede projekt vil ifølge lokalplanen kunne indeholde mellem 132 og 142 boliger afhængig om parkering etableres i kælder eller som plint. Antallet af boliger vil i praksis begrænses af mulighederne for at etablere parkeringspladser nok.

En fuld udnyttelse af den planlagte bebyggelsesprocent kræver parkeringskælder og vil give mulighed for etablering af 10.700 kvm, hvilket svarer til omkring 140 boliger per hver 75 kvm, eftersom 10. etage ikke må anvendelse til bolig. For hver bolig kan der fradrages 20 kvm i etagearealet til parkering svarende til at hovedparten af en parkerings(stue)etage ikke tæller med i etagearealet. Hvis der etableres parkeringshus i stueetagen, kan der således etableres indtil 9.900 kvm etageareal i de overliggende etager. Det svarer til cirka 130 boliger.

Seniorbofællesskaber og seniorboliger. Konferencen afholdes den 28. april 2022.

I forbindelse med anlægget af Hovedstadens Letbane gennem Glostrup Kommune er en del ejendomme blevet berørt af projektet. Det gælder blandt andet området for den planlagte bebyggelse hvor den østlige side af området består af ejendomme, der som følge af letbanens ekspropriationer er blevet klippet halvt over og nu henligger som arbejdsarealer for letbanen.

I alt 500 ejendomme langs Ring 3 berøres af ekspropriation, enten ved arealindgreb, pålæg af servitut eller begge dele. Ifølge en analyse fra 2017 vil letbanen til gengæld tiltrække ejendomsinvesteringer for 32 milliarder kr. i letbanekommunerne. Letbanen vil generere op mod 36.500 nye arbejdspladser og 31.700 nye indbyggere frem mod 2032, vurderes det.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne