Nye tal for boligmarkedet i april 2022 viser, at det fortsætter med at sive fra den store corona-ballon. Boliginteressen faldt yderligere i april.

Der har været færre fremvisninger af både huse og lejligheder for hver måned, der er gået i år. Det viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home og boligindekset "Boligbrief" der udgives sammen med Danske Bank.

Det betyder, at boliginteressen nu er tilbage på før-pandemi-niveau, og den aftagende boliginteresse har også sat sig i antallet af handler, som er faldet yderligere i april.

Priserne holder fortsat det høje niveau på landsplan for alle 3 boligtyper, og det skyldes i høj grad, at der er fint med købere, mens der fortsat er "lavvande" på bolighylderne.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home står boligmarkedet lige nu i en ny situation efter 2 år med usædvanlig stor efterspørgsel og historisk lave renter.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

- Coronaen blæste kraftigt i ryggen på boligkøberne og -ejerne under de store nedlukninger og genåbninger, og vi havde allerede set, at interessen var faldet i starten af året, da nye vinde ramte i ansigtet: Rentehop, energichok og krig i Ukraine, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

- Boligmarkedet er lige ramt af, at vi ikke har helt samme interesse eller behov for en bolig samt at vi kan bruge flere penge på rejser og forbrug efter genåbningen, og at vi nu skal have flere penge op af lommen til boligen, opvarmningen og de almindelige indkøb, siger han.

Især aktiviteten i Region Hovedstaden trækker landstallene nedad i den seneste måned. Antallet af fremvisninger i hovedstaden faldt med henholdsvis 6 og 3 procent for huse og lejligheder.

De nye vinde påvirker omvendt ikke danskernes planer så meget, at ingen tænker på boligkøb længere. Tværtimod viser det seneste køberbarometer for april fra YouGov for Home det modsatte billede.

Den repræsentative måling af danskernes boligkøbsplaner viser, at interessen fortsat er meget højt. 15,3 procent har planer om at købe hus, lejlighed, sommerhus eller andelsbolig. Det er signifikant flere end i starten af året.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. oktober 2022.

- Det er der nok også en god forklaring på – nemlig tryghed. Arbejdsløsheden er fortsat historisk lav, opsparingen er høj og vores indtægter er vokset de senere år, og det er alt sammen noget, der giver vigtig tryghed om en stor beslutning som et boligkøb, siger Michael Dalsager.

- Samtidig er boligen noget, som vi forbinder med noget trygt, og boligen opfylder en grundlæggende sikkerhed i vores liv. Alt i alt gør det, at vi forventer, at interessen for boligkøb fortsat vil holde sig højt de kommende måneder. Men det er også blevet økonomisk sværere, og det kan betyde, at nogle af dem med planer må vente med at føre boligkøbet ud i livet, slutter han.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS