Der bliver behov for at opføre 14.000 nye boliger om året de næste 39 år, hvis der skal være boliger nok til alle i 2060, viser ny analyse.

I 2060 vil Danmark have 6,4 millioner indbyggere, hvilket er en tilvækst på 557.000 i forhold til indbyggertallet per 2021 ifølge Danmarks Statistik. Det svarer ifølge beregninger fra ejendomsmæglerkæden Estate til en befolkningstilvækst på godt 14.000 ekstra indbyggere om året de næste 39 år.

Det betyder, at der bliver behov for 250.000 ekstra boliger over de næste 39 år, idet en gennemsnitlig dansk husstand består af 2,1 personer, lyder det fra Estate.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Ifølge ejendomsmæglerkæden vil mange ønske at bo i eller tæt på de store byer, hvor der er flest arbejdspladser, og det kan blive en udfordring.

- Boligmarkedet dækkes tæt i medierne, men det handler oftest om flere billige boliger i de store byer, hvilket selvfølgelig også er meget relevant, men det er sjældent, at der anlægges et helikopterperspektiv, hvor man ser på hele behovet, og med de tal, vi kender, er det måske tid til, at vi gør det nu, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Lynetteholms-projektet i København er eksempelvis planlagt til at rumme 35.000 beboere og vil efter planen stå færdigt i 2070. For at sikre boliger nok til den ekstra halve million indbyggere, som befolkningsfremskrivningen viser, vil det kræve 16 projekter af Lynetteholms størrelse for at svare efterspørgslen.

- Der er intet, der tyder på, at folk ikke også vil bo i de store byer i fremtiden, så for at undgå, at boligpriserne bliver helt astronomiske i København og Aarhus, er det nok her, man skal planlægge flertallet af de nye boliger, der bliver behov for, men selvfølgelig skal planerne også omfatte resten af landet, siger Thomas Hovgaard.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

Byggeaktiviteten har de seneste år været høj, men der kan opstå problemer med forsyning og arbejdskraft, som kan lægge en dæmper på byggeriet.

- Efter finanskrisen så vi et kæmpe fald i bygeaktiviteten, og den slags scenarier kan vi potentielt opleve igen, og samtidig skal vi også sikre, at der er kapacitet til at vedligeholde og klimaoptimere den eksisterende bygningsmasse, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri