Trods en stigning i antallet af tvangsauktioner i august 2021, ligger antallet af tvangsauktioner hidtil i år stadig på det laveste niveau i 14 år.

Med 119 tvangsauktioner i august mod 102 måneden før er antallet af tvangsauktioner steget med 17 procent den seneste måned, når der korrigeres for normale sæsonudsving, skriver Danmarks Statistik. På trods af stigningen fra juli til august, var der alligevel 20 færre tvangsauktioner i 3-månedersperioden juni-august 2021 sammenlignet med perioden marts-maj 2021.

- Antallet af tvangsauktioner steg en smule i august i forhold til måneden før, men ligger stadig historisk lavt. 2021 kan således stadig godt nå at blive et positivt rekordår i den statistik, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

Foreløbig har der i 2021 i alt været 933 tvangsauktioner, hvilket er det laveste niveau i 14 år. Flest tvangsauktioner var der i Region Sjælland med 35 tvangsauktioner i august 2021. Derefter fulgte Region Syddanmark med 26, Region Nordjylland med 20 og Region Midtjylland med 19, mens der blot var 15 tvangsauktioner i Region Hovedstaden.

- Det rekordlave antal tvangsauktioner skyldes en kombination af lav rente, solidt opsving med høj beskæftigelse, stigende indkomster, høj opsparing – særligt under corona – og en lav boligbyrde, det vil sige boligudgifter i procent af disponibel indkomst, siger Bo Sandberg.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Det lave antal tvangsauktioner falder klart ned i den vægtskål, der stabiliserer boligmarkedet. Men omvendt er tvangsauktioner ikke en såkaldt ledende indikator. Dette nøgletal vil typisk reagere med betydelig forsinkelse, hvis der længere nede ad vejen viser sig udfordringer med terminer og betalingsevne på boligmarkedet. Det er der blot ikke så meget, der tyder på, kommer til at ske, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

Siden statistikkens start i 1979 har enfamiliehuse overvejende udgjort mere end halvdelen af de ejendomme, der hvert år er gået på tvangsauktion. Det gør enfamiliehuse til den ejendomstype, der oftest ender på tvangsauktion. Det skal dog ses i lyset af, at enfamiliehuse også udgør halvdelen af alle ejendomme i Danmark.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2021.

I august 2021 endte 80 enfamiliehuse, 5 landbrugsejendomme, 4 ejerlejligheder og 3 sommerhuse på tvangsauktion. Dertil kommer 3 blandede beboelses- og forretningsejendomme, 2 rene forretningsejendomme, 1 fabriks- og lagerejendom, 7 ubebyggede grunde samt 9 andre bebyggelser.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked