Landsbyggefonden har godkendt 453 almene byggeprojekter til en samlet sum af 18,4 milliarder kr. Af disse indgår 16 projekter i KAB-fællesskabet, og her er man klar til at gå i gang.

BL, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Erhverv, BAT-kartellet, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Fagbevægelsens Hovedorganisation har i et fælles brev til statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) opfordret til, at frigive allerede godkendte renoveringsopgaver i Landsbyggefonden. KAB oplyser, at man med interesse har fulgt forslaget.

Almene boliger - største vækstmarked - private udviklingsprojekter. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

- Det er et forslag med banko på hele pladen. Vi kan sætte gang i økonomien og sikre arbejdspladser uden at belaste de offentlige finanser, fordi Landsbyggefondens midler er penge, der er sparet op af beboerne i de almene boliger. Samtidig kan vi langt hurtigere hæve boligkvaliteten for rigtig mange beboere, som i dag må leve med kuldebroer, dårligt indeklima og andre udfordringer. Og vi er stort set klar til at gå i gang, siger John Olsen, bestyrelsesformand i KAB.

Forslaget blev i sidste uge sendt til regeringen og er endnu ikke behandlet.

Køen i Landsbyggefonden har hidtil blandt andet haft som formål at forhindre en overophedning af samfundsøkonomien, men nu kan den få en anden vigtig funktion.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Kurset afholdes d. 1. oktober 2020.

- Allerede i den igangværende situation bliver der kigget i retning af byggeriet, for at vi skal holde gang i økonomien under corona-nedlukningen. Næste skridt er så at sikre, at vi ikke går brat i stå på den anden side af nedlukningen, men derimod fortsat kan stimulere samfundsøkonomien, og i &os Byggepartnerskabet har vi setuppet til at kunne håndtere, at de mange projekter i kø bliver bragt i spil, fortæller foreningsområdedirektør Lars Jess Hansen fra Enemærke & Petersen, der er en del af &os Byggepartnerskabet, som KAB dannede for 1 år siden.

Det strategiske byggepartnerskab &os blev etableret i april 2019 med det formål at skabe bedre kvalitet og bedre processer i byggerierne for KAB-fællesskabets boligorganisationer. Udover KAB består &os Byggepartnerskabet af Enemærke & Petersen samt rådgivningsvirksomhederne Kant Arkitekter, JJW Arkitekter, SLA, Norconsult, Oluf Jørgensen Ingeniører samt Rekommanderet.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne