Aabycity Holding går om få uger i gang med at nedbryde resten af den gamle fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Aarhus. I løbet af sommeren 2018 sættes der gang i byggeriet af 500 boliger, hvoraf en del allerede er videresolgt til investorer.

Med de kommende 500 boliger er der ifølge Århus Stiftstidende 2.600 boliger, der enten er bygget, under opførelse eller i pipelinen i det nye brokvarter mellem Åby Skole og Godsbanen. I 2. etape af den nye bydel opføres ud over mere end 500 boliger, butikker og en daginstitution.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. marts 2018.

- Vi forventer at gå i gang med byggeriet lige efter sommerferien, når betonen er brudt ned og jorden er renset for forurening, siger Finn Bach Petersen til avisen.

Han er sammen med Jørgen Peder Pedersen og Orla Dambo ejer af Aabycity Holding, som har en underskrevet aftale om at overtage den resterende halvdel af den gamle fragtmandscentral.

NB! Almene boliger til 10 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 23. januar 2018.

Byggeriet vil bestå af 2 karréer mod Søren Frichs Vej i 5-7 etager og et torvehus med butikker og erhverv i stueplan også mod Søren Frichs Vej og ind mod et lille bytorv. Bag karréerne og ned mod Lokesvej bygges i 3-4 etager i det, der bliver kaldt Havebyen.

Finn Bach Petersen fortæller, at karrébebyggelsen er videresolgt til investorer, der vil have det som udlejningsboliger. I henhold til lokalplanen skal 20 procent af de nye boliger være almene, og det bliver AL2Bolig, der skal opføre og eje de almene boliger.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter