I en ny Nordisk rapport svarer 89 procent af medarbejderne, at de ønsker at arbejde mere hjemmefra i fremtiden, hvor 2 hjemmearbejdsdage opnår højeste score.

En af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, Jones Lang LaSalle (JLL) har sammen med Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech netop offentliggjort en nye rapport "JLL Nordic research januar 2022 - Changing Workplace Experience". Her undersøges, hvad Covid 19 har betydet for de Nordiske arbejdspladser.

Rapporten viser blandt andet, at den hybride arbejdsplads er kommet for at blive, hvis det er op til medarbejderne selv.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

- Pandemien betyder, at mange måtte arbejde helt eller delvist hjemmefra. Den tendens ser ud til at fortsætte ifølge vores nyeste rapport, som viser, at en hybrid arbejdsmodel er mest efterspurgt blandt de 684 nordiske respondenter, der alle har kontorarbejde. 89 procent af de adspurgte svarer, at de ønsker at arbejde mere hjemmefra i fremtiden. 2 arbejdsdage om ugen topper med 29 procent, mens 26 procent ønsker 1 arbejdsdag om ugen og 20 procent ønsker 3 dage om ugen. Der er 11 procent, der svarer aldrig eller meget sjældent, udtaler Head of Research i EDC Poul Erik Bech, Joseph Alberti.

Besvarelserne er indsamlet i slutningen af 2021 og resultaterne sammenlignes med en global JLL-undersøgelse, som 3.300 medarbejdere har besvaret i marts 2021.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

Den store vinder ved hjemmearbejde er at spare tid på transport, og at hjemmearbejde ses som et konkurrenceparameter.

- Muligheden for hjemmearbejde kan blive et vigtigt konkurrenceparameter på lige fod med løn og andre medarbejdergoder, og virksomhederne kan tiltrække flere medarbejdere, der bor længere væk fra arbejdspladsen og som måske ikke ville have søgt, hvis de skulle møde op på arbejdspladsen hver dag, siger Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, der arbejder tæt sammen med JLL på en lang række internationale sager.

- I forhold til fleksibiliteten er det ikke overraskelse, da mange virksomheder allerede inkluderer fleksibilitet i nye lejekontrakter, og det kan give arealændringer i form af færre skriveborde på kontoret, så medarbejderne har flexpladser. Det ser vi primært hos de udenlandske virksomheder, hvor de danske medarbejdere stadig foretrækker eget skrivebord. De danske udlejere er klar til at tænke de nye tider ind for nye ejendomme, uddyber hun.

Ballerup: de store projekter. Konferencen afholdes den 14. september 2022.

Hun opfordrer virksomhederne til at tænke langsigtet og tænke ind i, hvordan medarbejdernes behov bedst muligt understøttes.

- Hele 40 procent af medarbejderne er ikke tilfredse med deres nuværende kontormiljø, og som erhvervsmæglere, ser vi da også, at der er stor efterspørgsel på nye, nyrenoverede, moderne kontorer med gode og flotte fællesarealer, mens de lidt mere 'slidte' kontorer helt klart kræver en opgradering, så virksomhederne kan tiltrække og fastholde medarbejderne i gode rammer, siger Helle Nielsen Ziersen.

Læs hele undersøgelsen her.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder