Bonava Danmark vil bygge boligkarreer i 3 til 7 etagers højde i Kulbanekvarteret i Valby.

Der kan være op til 11.000 kvm nybyggede, almene boliger på vej i Kulbanekvarteret i Valby. Her er områdefornyelsen allerede i fuld gang med at skabe aktiviteter, fællesskab, grønne områder og en bedre infrastruktur, og nu har en bygherre, Bonava Danmark, bedt om tilladelse til at opføre en række boligkarreer i kvarteret. Der vil kunne bygges op til 45.000 kvm boliger, og der vil fra politisk side blive stillet krav om, at 25 procent er almene.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er positivt indstillet overfor et nybyggeri under forudsætning af, at 25 procent bliver almene boliger.

- Boligpriserne i København er på et voldsomt niveau. Hvis vi skal forhindre helt almindelige københavnere i at blive skubbet ud af byen, skal der bygges markant flere almene boliger, så vi får en blandet by med gode, billige boliger, siger hun.

I forbindelse med byggeriet vil Bonava Danmark også ændre den østlige del af den lokale færdselsåre Kulbanevejs forløb, så der bliver bedre sammenhæng mellem Kulbanekvarterets oprindelige boliger, Grønttorvet, det planlagte nybyggeri og den nye park, Kulbaneparken, som er ved at blive etableret i regi af områdefornyelsen. Og den idé sætter teknik- og miljøborgmesteren pris på.

- Der er et stort ønske lokalt om at få ændret på Kulbanevej, og jeg er glad for, at Bonava ser konstruktivt på de lokale behov i forbindelse med projektet. En ændring af den østlige del af Kulbanevej vil kunne styrke sammenhængskraften mellem det nye byområde på Grønttorvet og de eksisterende kvarterer omkring Kulbaneparken, og det er præcis, hvad der er brug for. Det skal Bonava have stor ros for, siger Ninna Hedeager Olsen.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Ændringen vil også betyde, at det stykke af Kulbanevej, hvor vejen møder Retortvej, og hvor der i dag er dårlige oversigtsforhold, vil blive nedlagt. Derudover vil der blive etableret cykelsti og fortov på begge sider af Kulbanevejs nye stykke, der skal afløse den utrygge udmunding i Retortvej.

Det har længe været et lokalt ønske at højne trafiksikkerheden på Kulbanevej, og derfor støtter Valby Lokaludvalg omlægningen. Formand for Områdefornyelsen Kulbanekvarterets styregruppe, Inge Grønlund, har boet i kvarteret i over 50 år og glæder sig over udviklingen.

- Tænk, at vores store arbejde med udviklingsplanen tilbage i 2017 nu bærer frugt. Med opførelsen af 45.000 kvm boliger på det uudnyttede areal kommer Kulbanekvarteret til at hænge meget bedre sammen med resten af byen, og jeg glæder mig over flere beboere i kvarteret. Det betyder rigtig meget for mig, at nybyggeriet er med til at løse det farlige knudepunkt ved krydset Retortvej og Kulbanevej, som beboerne i kvarteret er meget utrygge over – og at løsningen samtidig skaber en god forbindelse mellem kvarteret og Grønttorvet, siger hun.

Den 2. marts 2020 vil Teknik- og Miljøudvalget derfor tage stilling til, om der skal udarbejdes et forslag til en ny lokalplan med udgangspunkt i byggeplanerne og startredegørelsen. Derudover skal Økonomiudvalget tage stilling til, hvor tæt der kan bygges i området.

Bonava Danmark vil bygge boligkarreer i 3 til 7 etagers højde, tilpasset områdets øvrige bygninger og natur. Bygherren forventer, at byggeriet vil blive svanemærket.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder