Priserne på både 1-familiehuse og ejerlejligheder er højere end nogensinde. Men justeret for den generelle prisudvikling ligger priserne på 1-familiehusene fortsat under niveauet inden finanskrisen, mens ejerlejlighedspriserne er højere end før finanskrisen.

Priserne på 1-familiehuse og ejerlejligheder er i dag højere end nogensinde. Siden boligpriserne sidst toppede for omkring 10 år siden, er priserne på 1-familiehuse steget med under 1 procent (fra 3. kvartal 2007 til 1. kvartal 2018), mens ejerlejlighederne er blevet 20 procent dyrere fra 3. kvartal 2006 til 1. kvartal 2018. Det viser Danmarks Statistiks ejendomssalgsstatistik.

I samme periode er de gennemsnitlige priser på andre varer dog også steget. Så korrigeret for den generelle udvikling i forbrugerpriser er det kun ejerlejlighederne, der er blevet dyrere – og kun ganske lidt.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Afholdes d. 22. november 2018.

De reale salgspriser på ejerlejligheder var således blot 1 procent højere i 1. kvartal 2018, end da priserne toppede i 3. kvartal 2006, hvis man justerer for prisudviklingen i det samlede forbrugerprisindeks. For 1-familiehuse gælder, at de i 1. kvartal 2018 relativt var 14 procent billigere end i 3. kvartal 2007.

- Selvom boligpriserne har været stigende i nogle år, og indeksene nu er over rekordniveauet i 2006 og 2007, er priserne på 1-familiehuse, når man justerer salgsprisen for, hvordan forbrugerpriserne har udviklet sig, fortsat lavere end sidst boligpriserne toppede, siger Jakob Holmgaard, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

NB! Rødovre: De store projekter. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Hvis man alene ser på perioden fra 2012, er både prisen på 1-familiehuse og ejerlejligheder vokset hurtigere end den generelle prisudvikling.

I forhold til før finanskrisen er priserne på 1-familiehuse lavest i Region Sjælland. I alle regioner er priserne på 1-familiehuse fortsat lavere, end da de toppede før finanskrisen, når man justerer salgsprisen for den generelle prisudvikling i samfundet. I Region Sjælland er prisen på 1-familiehuse 23 procent lavere, end da de var højest i 1. kvartal 2007. Med et fald på 11 procent er forskellen mindst i Region Nordjylland i forhold til toppen i 3. kvartal 2007. Herefter følger Region Hovedstaden (-14 procent), Region Midtjylland (-15 procent), Region Syddanmark (-18 procent).


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.