I fremtiden skal der gå 100 elever på Vonsild Specialcenter, der samler alle Kolding kommunes elever med udviklingshæmning.

Det giver bedst mening at have ét specialcenter for elever med udviklingshæmning i Kolding Kommune. Det skaber en større grad af sammenhæng – både i pædagogik og undervisning. Det er mantraet for den udbygning af Vonsild Specialcenter, som Kolding Kommune påbegynder i 2018.

Vonsild Specialcenter bliver udbygget med 1.320 kvm, og der bliver plads til 60 flere elever. Dermed kommer specialcentret til at have plads til i alt 100 elever. Det er planen, at elever med udviklingshæmning fra Specialcenter Brændkjær vil blive flyttet til de nye lokaler i Vonsild.

NB! Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. juni 2018.

- Det giver rigtig god mening at samle undervisning af elever med udviklingshæmning et sted. Både for at sikre en mere ensartet kvalitet af undervisningen, men også for at give eleverne og medarbejderne nye og bedre undervisningsforhold, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Christian Haugk med henvisning til, at lokalerne ved Specialcenter Brændkjær ikke var optimale.

Blandt andet var der niveauforskelle og klasselokalerne lå et stykke fra hinanden.

I Kolding Kommune er der syv specialcentre og to specialklassetilbud. Der går 480 elever i Kolding Kommunes egne specialundervisningstilbud. Efter planen står udbygningen af Vonsild Specialcenter færdig 1. august 2020, og dermed vil Kolding Kommune til den tid have ét samlet undervisningstilbud til elever med udviklingshæmning.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.