Spaden til de 2 nye byggerier forventes at blive stukket i jorden i november 2021, og de første børn kan rykke ind omkring februar 2023.

I 2023 forventes 2 daginstitutioner at stå klar henholdsvis på Skydebanevej og ved Sønderbroskolen i Aalborg. Et hold bestående af firmaerne Bjerregaard & Vigel Pedersen, Brix & Kamp, ArkPlan og Krogh Madsen Arkitekter har vundet opgaverne med at opføre 2 nye dagtilbud.

- Vi valgte de 2 forslag, fordi der er tale om smukke byggerier, der passer ind i omgivelserne. For Familie- og Socialudvalget er det vigtigt, at pædagogikken tænkes ind i byggeprocessen og afspejles i de fysiske rammer. Samtidig er det vigtigt for udvalget, at der bliver et tæt samarbejde mellem de nye daginstitutioner og skoler i de to lokalområder, så der bliver skabt en rød tråd gennem børnelivet, fortæller rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

Børnehøjen bliver navnet på Vestbyens nye daginstitution. Den ny institution er integreret med naturen og landskabet gennem arkitekturen. Bygningen er tilpasset landskabet og bliver en forlængelse heraf, ved selv at rejse sig som en grøn bakke i landskabet. Daginstitutionen bliver normeret til 30 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn.

Den ny daginstitution i Bornholmsgade bliver en bygning, der fremstår med flere mindre bygningsdele, frem for en stor institution. Målet er at skabe et univers i børnehøjde, der er let overskueligt for børn og forældre.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

Den forskudte arkitektur gør, at den bliver et karakteristisk element i lokalområdet, samtidig med at den får en rød murstensfacade, der netop er karakteristisk for det omkringliggende Ø-gadekvarter og den nærliggende skole. Daginstitutionen bliver normeret til 30 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn

Ved begge byggerier er der er tale om et bæredygtigt byggeri efter Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual, og er designet med baggrund i at få DGNB certificeringen Guld.

 


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS