Lokal investor har købt Toldboden og vil udvikle et hotel i bygningen, der restaureres som en del af udviklingsplan for havnen i Nakskov.

Erik Brandt Dam Arkitekter er med underrådgiverne Lenschow & Pihlmann og professor Martin Zerlangs udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen for Nakskov Havn med arkitektforslaget "Alle tiders havn".

Som en del af Nakskov 2030 skal Havnebygningen og Honnørkaj renoveres og udvikles, så de i fremtiden kan være et mødested for byens borgere.

- Det er virkelig en fornøjelse at se et gennemarbejdet forslag for udviklingen af hele Nakskov havnefront, som meget klart identificerer de eksisterende værdier, vi mener kan bruges, som afsæt for en udvikling af hele byen. I Erik Brandt Dams forslag træder Havnebygningen og Honnørkaj frem som det naturlige udgangspunkt for denne udvikling, siger programdirektør i Nakskov 2030 Tim Jeppesen.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 9. september 2021.

- Og så er det en virkelig god nyhed, at en lokal investor har købt Toldboden og vil udvikle et hotel i bygningen. Det viser med al tydelighed, at vi i kraft af partnerskabet Nakskov 2030 kan være med til at tiltrække investeringer til byen. Med en renoveret Havnebygning og et spændende nyt hotel bliver Honnørkaj et levende byrum og et samlingssted for byens borgere, uddyber han.

Foruden restaureringen af Havnebygningen rummer udviklingsplanen forslag til udviklingen af færgelejerne, Mejerikarréen, Nordkajens havnefront, forbindelsen på tværs af havnen og Sydkajen.

Nu går arbejdet med at forberede projektet i gang. Arkitektforslaget skal tilpasses, så de funktioner, der skal være i Havnebygningen, herunder en udstillingsenhed, café/restaurant og et mødested for byens borgere, bliver tilgodeset bedst muligt.

Processen forløber over sommeren 2021, hvorefter der vil blive udarbejdet udbudsmateriale for renoveringsarbejdet. Selve renoveringen forventes at starte i 2022 med henblik på, at Havnebygningen og Honnørkaj skal stå klar til brug i midten af 2023. Renoveringen af Havnebygningen Honnørkaj har et budget på 30,7 millioner kr.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

A.P. Møller Fonden har finansieret Havnekonkurrencen som en del af Nakskov 2030-initiativets 12 projekter. Nakskov 2030 er et partnerskab mellem Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og den filantropiske forening Realdania.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen 3 steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens