I december 2017 lå den gennemsnitlige liggetid for villaer til salg i Roskilde på 130 dage, hvilket er den laveste liggetid blandt de 4 byer Roskilde, Hørsholm, Helsingør og Hillerød. Det er 2 uger hurtigere at få solgt sin villa i Roskilde i december 2017 i forhold til december 2016. 

Interessen for at købe villaer og rækkehuse er i stigning i Roskilde, sammenlignet med de øvrige større byer på Sjælland, herunder Hørsholm, Helsingør og Hillerød. Tal fra Boligsidens markedsindeks bekræfter tendensen: Liggetiderne på villaer og rækkehuse i Roskilde var i december 2017 på 130 dage, hvor den var på 139, 175 og 153 dage i Hørsholm, Helsingør og Hillerød. Udviklingen har haft mærkbar betydning for den gennemsnitlige kvm-pris.

Den lavere liggetid kan blandt andet forklares ved, at antallet af villaer og rækkehuse der sættes til salg i Roskilde er faldet, det vil sige at udbuddet af villaer er mindre i december 2017 i forhold til december 2016. Færre boliger til salg betyder som oftest, at boligerne sælges hurtigere, og det har også haft betydning for salgspriserne.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

Villa- og rækkehusejerne i Roskilde kan glæde sig over udviklingen. Kvm-priserne er steget fra 20.337 kr. til 21.741 kr. i løbet af 2017. Det betyder, at en villa i Roskilde til 3 millioner kr. er blevet 210.600 kr. mere værd i løbet af 2017 - svarende til en værdistigning på 17.550 kr. hver måned.

- Vi kan godt mærke, at sælgernes vilje til at gå ned i pris på baggrund af eksempelvis, tilstandsrapporten er faldende især i Roskilde-området. Der er ofte flere interesserede købere på samme bolig, hvorfor den enkelte køber i højere grad må acceptere mere eller mindre kritiske forhold i tilstandsrapporten uden, at have samme mulighed for, at opnå afslag i prisen. Hvis køberen stiller for mange krav, så vælger sælger blot en anden og mindre kritisk køber, siger boligadvokat Jesper Graff fra Boligadvokat24.

Roskilde har ifølge Danmarks Statistik en årlig gennemsnitlig befolkningstilvækst på 775 borgere målt i perioden fra 2012 til 2016. Godt halvdelen et tilvæksten kan tilskrives en positiv nettotilflytning, som gennemsnitligt ligger på 385 borgere årligt.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland