Ejendomsudvikleren BaseCamp har indgået betinget købsaftale med ejeren af den tidligere biblioteksskole på Birketinget 6 på Amager for at indrette 10.500 kvm ungdomsboliger, svarende til omkring 300 værelser med tilhørende faciliteter.

Ifølge et notat fra Københavns Kommune har ejendomsudvikleren BaseCamp har indgået betinget købsaftale med grundejeren af Birketinget 6 på Amager med henblik på at omdanne bygningskomplekset til ungdomsboliger.

Forslaget til ungdomsboliger er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens eksisterende rammer, og der er derfor blevet udabejdet et kommuneplantillæg, som inden længe ventes at blive sendt i høring.

NB! Amager: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. november 2018.

Kommunens teknik- og miljøforvaltning har til gengæld vurderet, at projektet ikke udløser lokalplanpligt.

Birketinget 6 ligger i Peder Lykke skoledistrikt med 30 procent almene boliger, og derfor vil Københavns Kommune ikke stille krav om almene boliger som en del af projektet, hvilket planloven ellers giver kommunen mulighed for.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 22. november 2018.

Forslaget til kommuneplantillæg har været i intern høring hos flere parter. Heraf har Amager Vest Lokaludvalg indsendt høringssvar.

Lokaludvalget har udtrykt ønske om, at boligerne bygges mindre end 24 kvm, så prisen kan holdes nede.

NB! Boligbyggeri og boligmarked på Amager. Konferencen afholdes d. 30. april 2019.

Økonomiforvaltningen bemærker dertil, at Kommuneplan 2015 fastslår kollegie- og ungdomsboliger have et bruttoareal på mellem 25 og 50 kvm. Dette projekt muliggør kollegieboliger med et bruttoareal på gennemsnitligt 43 kvm, hvilket inkluderer fællesopholdsarealer, gange med videre. Ser man på de enkelte værelser vil bruttoarealet inklusive vægge være cirka 27-30 kvm, og 22-25 kvm i nettoareal.

Borgerrepræsentationen besluttede den 11. oktober 2018 at sende et forslag til tillæg til Kommuneplan 2015 i offentlig høring med henblik på realisering af projektet.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS