Boligudvikling og boligmarkedet på Amager


Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Udviklingen i boligmarkedet på Amager

Amager oplever et sandt byggeboom af nye lejligheder særligt ved vestkysten og i Ørestaden, og med de to metrolinjer, der hurtigt forbinder øen med resten af København, er det blevet attraktivt at bosætte sig på Amager. Selv om priserne på ejerlejligheder i andre dele af København viser en tendens til stagnation, ligger priserne på Amager nu højere end nogensiden ifølge Boliga. Hvordan er efterspørgslen på boliger på Amager, og hvilken betydning har de mange nybyggerier og nye byudviklingsområder for markedet? Hvad er priserne og liggetiderne, og hvilke områder er attraktive for køberne?

Jacob Nilausen , Ejendomsmægler, Nybolig, Ørestad City

10.00 Greensquare Garden og Strandhaverne: boligbyggeri til 740 millioner kr.

På en 29.000 kvm stor grund på Strandlodsvej nær Amager Strand er "Greensquare Garden" ved at blive opført. Det er et projekt med 315 nye boliger samt mindre erhverv for en byggesum på 430 millioner kr. Derudover opføres der 20 almene boliger i projektet. De i alt  335 lejligheder bliver fordelt i 6 blokke i op til 10 etager. Erhvervsdelen kommer til at omfatte 314 kvm ud mod Strandlodsvej. Byggeriet skal være bæredygtigt og opføres efter efter DGNB-Guld standarden. Der bliver også udviklet et 28.000 kvm stort område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark, hvor 186 lejligheder til 310 millioner kr. opføres i projektet Strandhaverne. De to projekter udgør mere end 600 private boliger. Hvordan kommer byggerierne til at se ud, hvem henvender de sig til? Hvorfor er det attraktivt at udvikle på Amager?

10.25 Boliger for 450 millioner kr på Amager

Amager får 301 nye boliger, når projektet 'Store Ø' til 450 millioner kr. står færdigt mellem Lindgreens Allé, Holmbladsgade og Strandlodsvej. Byggeriet opføres i varierende højde i op til 6 etager med ialt 25.400 kvm boligareal fordelt på 232 nye familieboliger og 69 nye ungdomsboliger. Derudover kommer der parkeringskælder og erhverv i stueplan. Hvordan kommer byggeriet til at se ud, og hvordan kommer det til at hænge sammen med den øvrige udvikling på Amagers vestkyst?

10.50 Kaffepause
11.45 Boliger i Ørestaden for 315 millioner kr.

En stor del af af Amagers fremtidige boligudviklling kommer til at ske i Ørestad, som endnu ikke er fuldt udbygget. På Richard Mortensens Vej er der planer om at opføre 28.162 kvm lejligheder i op til 8 etager. Projektet har fået navnet Bastionen Ørestad Syd og har en anslået byggesum på 315 millioner kr. I alt vil der blive plads til 234 nye lejligheder med sammenbyggede altaner, der giver vil give et grønt udseende byggeri med karakter af hængende haver. Hvordan kommer byggeriet til at se ud, hvem er målgruppen og hvad er tidsplanen for opførelsen? Hvordan er byggeriet med til at skabe identitet for Ørestaden?

12.10 Boliger på Islands Brygge for 275 millioner kr.

Peer Teglgaard Jeppesen , Principal Partner, Henning Larsen

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Fra at have været et underkendt område, boomer Amager i disse år som attraktivt bosætningsområde og udviklingsområde med store byggeprojekter. På de 96,29 millioner kvm bor der 199.789 mennesker, hvilket gør den til Danmarks tættest befolkede ø.

Der er generel fremgang i byggebranchen, men det er især boligbyggeriet, der driver markedet. Der vil blive sat byggerier i gang for 95 milliarder kr. i 2018, hvilket svarer til 29.000 boliger på landsplan og en vækst på 19 procent siden året før, ifølge Byggefakta. Det bliver det 5. år i træk med et stigende antal nybyggede boliger. Det er især i København, at behovet er størst. Hovedstaden oplever en eksplosiv vækst i befolkning og dermed også i boligbehovet, men store dele af København er allerede næsten fuldt udbygget, og derfor ses en eksplosiv vækst i boligbyggeri i de nye boligudviklingsområder, heriblandt områder på Amager. Amager oplever et sandt byggeboom af nye lejligheder særligt ved vestkysten og i Ørestaden, og med de to metrolinjer, der hurtigt forbinder øen med resten af København, er det blevet attraktivt at bosætte sig på Amager.

Ørestad er et moderne og attraktivt byområde med en central beliggenhed, og den er med til at styrke Københavns position som national og international hub. Ørestad består af 3,1 millioner kvm byggeri, herunder boliger, kontorer, butikker, hoteller og offentligt byggeri. I dag bor der 11.500 mennesker i Ørestad, et tal der forventes at stige til ca. 20.000 i 2025. Ørestad har plads til 20.000-25.000 indbyggere og 60.000-80.000 arbejdspladser.

På Amagers vestkyst planlægges blandt andet 335 nye boliger på en 29.000 kvm stor grund på Strandlodsvej nær Amager Strand. Projektet er til 430 millioner kr. Derudover opføres 186 boliger i projektet "Strandhaverne" til 310 millioner kr. mellem Kløvermarken og Amager Strandpark.
På Bryggens Bastion overfor Københavns Universitet Amager på Njalsgade bygges en ny bydel med 8 karréer og 2 tårne for 5 milliarder kr.
Selv om priserne på ejerlejligheder i andre dele af København viser en tendens til stagnation, ligger priserne ifølge Boliga nu højere end nogensiden på Amager.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her