Vejle Kommune rundede 117.000 borgere ved udgangen af 2020, og det er 1.571 flere borgere på et år.

Ifølge tal fra Vejle Kommune har kommunen rundet 117.000 borgere. Og det er tilflyttere, der har givet væksten, da fødselsoverskuddet er nogenlunde uændret på et par hundrede børn.

- Vi har i vores erhvervspolitik og bosætningsstrategi i mange år haft et mål om 1.000 flere indbyggere om året, og så er det jo skønt, når vi kan byde velkommen til så mange nye borgere, som gerne vil være en del af Vejle Kommune, udtaler borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen.

- Der er også investeret rigtig meget i vores område og bygget mange nye skønne boliger, blandt andet en helt ny bydel på havnefronten og nye attraktive udstykninger i blandt andet Børkop og Tirsbæk, understreger borgmesteren.

Han glæder sig også over, at væksten er pænt fordelt over hele kommunen. Det er naturligt, at det især er Vejle by, der trækker væksten, men også Børkop, Skibet og Grejs har oplevet stor vækst. I andre lokalområder har der været en mere behersket vækst, mens nogle områder har haft et fald, blandt andet Give, Gadbjerg, Ny Højen, Brejning og Gravens/Ågård.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

De fleste tilflyttere i 2020 kom fra Aarhus, nemlig hele 790 borgere. På 2. pladsen kom Hedensted, der måtte aflevere 733 borgere til Vejle, mens der kom 510 borgere fra Kolding. På de følgende pladser lå Fredericia, Billund, Odense, Horsens og København/Frederiksberg.

De fleste fraflyttere fra Vejle Kommune er unge studerende. I 2020 valgte de fleste fraflyttere at flytte til Aarhus, Hedensted og Kolding.

Det største overskud af tilflyttere i forhold til fraflyttere havde Vejle Kommune i forhold til Kolding, Fredericia og Billund kommuner.

Coronaen har også sat sit præg på de internationale flytninger. Antallet af tilflyttere til Vejle fra udlandet er faldet i forhold til tidligere år, men der er endnu færre, der er flyttet til udlandet. Så samlet set giver det et plus på 453 tilflyttere fra udlandet i 2020.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder