Lønmodtagernes Dyrtidsfond og det daværende Ry Kommune stiftede i 2004 selskabet Kildebjerg Ry A/S med henblik på at gennemføre af den helhedsplan for Kildebjerg Ry, der blev vedtaget i juni 2004. Nu er planen klar for et område, hvor der skal bygges 30 parcelhuse.

Et 38.000 kvm stort areal i Ry ved Skanderborg har hidtil været anvendt til landbrugsdrift, men er opkøbt af Kildebjerg Ry A/S med det formål at realisere den byudvikling, som har været intentionen for området siden 2004. Udviklingsselskabet ejes af Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Skanderborg Kommune.

Selskabet har anmodet om en lokalplan, der skal bane vejen for 30 parcelhuse på arealet, og den 3. oktober blev lokalplanen endeligt vedtaget i byrådet, selvom et par medlemmer var kritiske over for, at der tillades byggeri i 2 etager.

NB! Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. juni 2019.

- Hvis vi skulle afslå det, ville det faktisk betyde, at vi skulle ind og ændre på kommuneplansrammerne for området, og derfor kan man sige, at det her er efter min mening en postgang for sent, sagde borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde, om kritikken.

Lokalplanen giver mulighed for at området kan indrettes til  parcelhusbebyggelse i 2 etager på grunde af 800-1.200 kvm, mens et delområde skal indrettes til fælles friareal. Arealerne inden for lokalplanområdet
er ubebyggede og uden blivende beplantning. Byggemodning i området er påbegyndt.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030