Ved indgangen til september 2021 er der sket et fald i både antal huse, lejligheder og sommerhuse til salg, viser nye tal fra Boligsiden. Det sker blandt andet som følge af stigende handelsaktivitet.

Årets første efterårsmåned byder på et fald i antallet af boliger til salg. Faldet finder sted efter en periode, hvor det samlede udbud af huse ellers har været stigende i løbet af sommeren, og udbuddet af lejligheder og sommerhuse er vokset 5 måneder i træk. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.

Både huskøberne har 1,6 procent færre boliger at vælge imellem end i begyndelsen af august 2021, mens udbuddet af lejligheder er faldet med 1,8 procent. Udbuddet af sommerhuse er faldet med 5 procent den seneste måned.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Der ligger flere årsager bag det faldende udbud. For det første er sommeren forbi, og flere boligkøbere har genoptaget boligjagten, hvilket har ført til et let stigende salg i de seneste uger. Det gælder især for salget af villaer og rækkehuse, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- For det andet ser vi, at der er flere sælgere, som vælger at fjerne deres bolig fra markedet uden at få boligen solgt. Alt imens at antallet er nye sælgere samtidig er stagneret. Det er den cocktail, der skaber det fald i udbuddet, som vi ser nu, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Den seneste måneds fald i udbuddet er en landsdækkende tendens. Kun i Region Midtjylland og i Region Sjælland er der tale om en ganske svag stigning i udbuddet af huse, imens det samme er tilfældet for ejerlejligheder i Region Midtjylland.

Det lave udbud af boliger har været gældende lige siden boligsalget boomede under coronanedlukningen sidste år. Og selvom der igennem sommeren er kommet flere boliger til salg, ændrer det ikke ved, at der fortsat er markant færre boliger til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Udbuddet ef villaer og rækkehuse er i løbet af det seneste år faldet med 15,6 procent, mens udbuddet af lejligheder er faldet med 13,5 procent. Endeligt er udbuddet af sommerhuse faldet med 23 procent.

- Den stigning, der har været i udbuddet i de seneste måneder, har ikke været i nærheden af at kunne kompensere for det massive fald, som vi har set under corona. Derfor sælges mange boliger også fortsat hurtigt, fordi køberne har det mindre at vælge imellem. Når der samtidig ikke kommer væsentlig flere varer på hylderne, er der dermed også stadig et godt stykke vej op til sidste års boligudbud, siger Birgit Daetz.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens