Nye tal viser, at i Aarhus er der 21,4 procent flere og i Aalborg hele 39,1 procent flere lejligheder til salg, når man sammenligner maj 2018 med maj 2019. I Odense er stigningen mere beskeden.

Nye udbudstal fra Finans Danmark viser, at der i København nu er 21,7 procent flere lejligheder til salg end for et år siden, I Aarhus er der 21,4 procent flere, og i Aalborg er der hele 39,1 procent flere lejligheder til salg, når man sammenligner maj 2018 med maj 2019. I Odense er stigningen ikke helt så stor, da antallet af lejligheder er steget med 6,9 procent på et år.

De seneste tal fra Boligheds Markedsstatistik viser, at sælgerne i 1. kvartal måtte give pæne afslag for at komme af med lejlighederne i landets 4 største byer. I forhold til samme tid sidste år er prisafslagene vokset i både København, Aarhus, Aalborg og Odense. Den største stigning finder man i Aalborg, hvor de gennemsnitlige afslag er steget fra 1,8 procent i 1. kvartal 2018 til 5,7 procent i 1. kvartal 2019.

Købermægler, Hans Møllnitz Olsen, forventer, at køberne vil gå hårdere til prisforhandlingen i den kommende tid.

- Prisfesten ser ud til at være forbi for denne gang, og køberne er blevet mere forsigtige. De er blevet mere kræsne med beliggenheden, og de forventer, at der nu kan forhandles mere om prisen, siger Hans Møllnitz Olsen.

Største afslag i København og Aalborg
Som købermægler rådgiver han kommende boligkøbere og hjælper med prisforhandlingen. Lige nu oplever han, at køberne går efter det ”sikre” valg.

NB! Esbjerg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 20. november 2019.

- En studievenlig lejlighed skal helst kunne deles af 2 studerende, så der er flere om at betale huslejen. Hvis en lejlighed ligger ud til en trafikeret vej, eller der er meget støj fra nattelivet, så vælger mange købere at stå over. Køberne kan tillade sig at være mere kræsne i det nuværende marked, siger Hans Møllnitz Olsen.

I Københavns Kommune har ejere af lejligheder i flere år set boligpriser, som kun er gået op. Men i løbet af 2018 er udviklingen vendt, og nu tager det generelt længere tid at få solgt en lejlighed. Den gennemsnitlige udbudstid for en lejlighed i København er nu 131 dage mod 97 dage for et år siden.

- Hele markedet bevæger sig i et lidt lavere gear lige nu, og flere faktorer trækker i hver deres retning. De ekstremt lave renter er med til at løfte priserne, mens begrænsninger i lånemuligheder og usikkerhed om de kommende ejendomsvurderinger lægger en dæmper på priserne, siger Hans Møllnitz Olsen.

I Københavns Kommune er det gennemsnitlige prisafslag steget fra 2,6 procent i 1. kvartal 2018 til 4,6 procent i 1. kvartal 2019.

- Mit råd til køberne er at købe, hvis de har et boligbehov, men ikke for at satse på fremtidige prisstigninger. Et forældrekøb er stadig en god idé, hvis formålet er at hjælpe barnet i studietiden, men det er ikke nødvendigvis en god forretning længere, siger Hans Møllnitz Olsen.

Prisafslag for lejligheder i de største byer

Prisafslag

1. kvartal 2018

1. kvartal 2019

København

2,6 procent

4,6 procent

Århus

2,3 procent

3,6 procent

Odense

1,7 procent

3,3 procent

Aalborg

1,8 procent

5,7procent

Boligheds Markedsstatistik viser forskellen mellem første udbudspris og salgsprisen for henholdsvis 1. kvartal 2018 og 1. kvartal 2019.

 


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS