I sidste uge blev der solgt over 3.000 boliger, men der blev også sat over 3.700 boliger til salg.

Ifølge Boligsiden.dk´s ugentlige statistik over boligmarkedet er boligudbuddet stigende. Alene i uge 12 kom der mere end 3.715 boliger til salg, hvilket er det højeste antal på en enkelt uge de seneste 5 år.

- Påsken er ikke kun en kristen højtid, men også normalt højsæson for alt fra havecentre over grænsehandel til gør-det-selv-arbejde og boligfremvisninger. For anden påske i træk, påvirker Corona dog mangt og meget – men boligmarkedet strutter fortsat af selvtillid og som noget nyt, er udbuddet af nye boliger til salg også i kraftig stigning op til højtiden, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

- Det er kun anden gang i den ugentlige statistiks historie, at der blev solgt over 3.000 boliger. Det svarer til 18 solgte boliger i timen, eller en solgt bolig et sted i landet næsten hvert 3. minut, døgnet rundt, siger Bo Sandberg.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

- Det er fortsat i den grad ”sælgers marked” på boligmarkedet og et langt sejt træk før udbuddet for alvor kan matche efterspørgslen. Men det er glædeligt at der nu i flere uger i træk er udbudt flere boliger til salg end det antal, der er blevet handlet, og at det – vel at mærke - ikke skyldes at købelysten er for nedadgående, siger boligøkonomen.

Ifølge DI er det naturligt, at det varme boligmarked kalder på skærpet politisk bevågenhed.

- Men som minimum bør man nok afvente genåbningen af samfundet og se, hvordan adfærd, efterspørgsel – men også renteniveauet – ser ud til efteråret og i 2022, når nogle af de ekstraordinære corona-effekter er aftaget, og så tage bestik af situationen til den tid, siger Bo Sandberg.

- Allervigtigst er det dog, at presse på for, at Skatteministeriet får de nye ejendomsvurderinger på plads. De er nemlig forudsætningen for, at det nye og mere konjunkturudjævnende boligskattesystem kan træde i kraft som planlagt i 2024. I forvejen er der en ærgerlig forsinkelse på 3 år i forhold til den oprindelige plan, siger DI´s bolig- og skatteøkonom Bo Sandberg.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter