Topdanmark Ejendom kan nu snart begynde at bygge og udvikle på 2 store boligbyggerier i henholdsvis Ørestad og Rødovre.

Topdanmark Ejendom har indgået totalentrepriseaftale med V8 Construction om byggeriet af 173 lejeboliger i et nyt boligkvarter, Karrébyen, centralt i den københavnske forstad Rødovre samt 104 boliger i Ørestad Syd på Amager ved København.

- Efter coronakrisen tror vi, at lejeboligernes popularitet vil stige, da det er en fleksibel boligform. Samtidig er de med til at skabe et stabilt grundlag for kundernes langsigtede pensionsopsparinger, siger Flemming Bæk Engelhardt, der er administrerende direktør i Topdanmark Ejendom.

Han tilføjer, at der har været et godt samarbejde med henholdsivs Rødovre Kommune og Københavns kommune, senest har der været en smidig proces fra Københavns Kommunes side med at give byggetilladelsen til boligerne i Ørestad Syd.

Byggerierne I Ørestad Syd og Rødovre er alle DGNB-guld-certificerede og lever derfor op til en række krav inden for bæredygtighed.

Boligerne i Rødovre bliver hovedsageligt lejligheder med 2-4 værelser, men der bliver også enkelte på 5-6 værelser foruden 1-2 erhvervslejemål. Byggeprojektet er på 16.200 kvm, og den gennemsnitlige størrelse på boligerne bliver cirka 90 kvm. Boligerne kommer til at ligge i det nuværende erhvervsområde ved Rådhuset, tæt på Rødovre centrum.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

I Ørestad Syd er der i alt tale om cirka 8.500 kvm svarende til 104 boliger fordelt på rækkehus- og etageboliger beliggende på en karré mellem Else Alfelts Vej og Richard Mortensens Vej i området lige nord for kvarterets kommende hovedgade, Asger Jorns Alle.

- I V8C er vi stolte af, at Topdanmarks ejendomsselskab betror os at varetage opførelsen af deres byggerier i totalentreprise. Samarbejdet med Topdanmark Ejendom, Agenda Property, rådgiverne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og ingeniørrådgiver MOE har været og er utroligt positivt og konstruktivt, siger administrerende direktør i V8 Construction Morten Baunsgaard.

Det er Agenda Property, som leder byggeriet, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Moe som ingeniør, mens Bruun & Hjejle har været advokat for Topdanmark ved køb af grund og indgåelse af totalentrepriseaftale.

- Vi er glade for, at vi sammen med Topdanmark har fundet 2 attraktive placeringer, som vi er overbeviste om også vil udvikle sig til gode investeringer. Vi har tidligere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Topdanmark, som vi kender som en særdeles kompetent samarbejdspartner, der har det langsigtede perspektiv for øje, når de investerer, siger siger partner Christian Lentz.

I byggeriet i Ørestad Syd sættes spaden i jorden til byggestart i løbet af første uge af 2021 med forventet indflytning i november 2022. Byggeriet i Rødovre går i gang i april 2021 og ventes at være klar til indflytning i løbet af februar 2023. Lige nu er nedrivningen af det nuværende erhvervsbyggeri ved rådhuset i gang i Rødovre, så der kan blive plads til de nye boliger samt 1-2 erhvervslejemål.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.